Sporturi

Jurnaliştii iberici au dezvăluit ce oraş vizează Ion Ţiriac pentru a muta turneul din Madrid

10.05.2018 | 13:08
Jurnalistii iberici au dezvaluit ce oras vizeaza Ion Tiriac pentru a muta turneul din Madrid

La scurt timp după ce Ion Ţiriac a ameninţat că va muta turneul din capital Spaniei într-un alt oraş, jurnaliştii spanioli au aflat detalii.

Jurnaliştii iberici de la ABC scriu că Ţiriac vrea să mute turneul în Germania, la Berlin. În acest sens, o delegaţie a oraşului Berlin a ajuns deja în Spania, unde va negocia cu Ţiriac mutarea turneului. De altfel, Ţiriac a vorbit de mai multe ori în ultima perioadă despre posibilitatea înfiinţării unui nou turneu la Berlin, cu ajutorul lui Boris Becker, şi cere o investiţie de cel putin 200 de milioane de euro din partea autorităţilor.

În Spania, cel mai bogat român are un parteneriat cu municipalitatea, pe baza căruia încasează anual 10 milioane de euro pentru a ţine turneul la Madrid. Acesta expiră în 2021 şi, deşi Ţiriac a încercat să-l prelungească, autorităţile s-au opus. În aceste condiţii, Ţiriac a ameninţat că mută turneul într-un alt oraş şi nu înţelege reacţia municipalităţii. “Pentru mine, ideal ar fi ca turneul să rămână aici încă 20 de ani, dar nu putem sta dacă nu suntem doriţi. Dacă turneul nu este necesar pentru Madrid, nu putem fi aici. Nu înţeleg cum sunt oameni care nu doresc acest turneu aici, când el aduce bani pentru oraş şi pentru Spania. Oraşul nu pierde bani, ci câştigă, pe lângă publicitatea generată. Dar nu eu sunt cel care trebuie să înţeleagă asta, ci cei care au responsabilitatea. Eu trebuie să mă asigur că turneul continuă, aici sau în altă parte”, a declarat Ţiriac pentru Marca

Turneul de la Madrid, profit uriaş

Conform unui studiu, turneul de la Madrid generează anual venituri în valoare de 107 milioane de euro pentru capitala Spaniei, în timp ce municipalitatea îi oferă lui Ţiriac 10 milioane de euro. Problema este că înţelegerea dintre Ţiriac şi municipalitate a fost contestată puternic de opoziţie la nivelului Consiliului oraşului Madrid. Opoziţia nu înţelege de ce Ţiriac încasează această sumă de bani şi s-a hotărât să se amâne orice discuţie privind prelungirea contractului.