Sport

Jurnaliștii iberici sunt în delir după eliminarea Franței: ”Mbappe eșuează, Spania explodează!”

Eliminarea de la Euro 2020 a campioanei mondiale, Franța, a generat o explozie de entuziasm în Spania.
29.06.2021 | 02:40
Jurnalistii iberici sunt in delir dupa eliminarea Frantei Mbappe esueaza Spania explodeaza
ADVERTISEMENT

Elveția a dat lovitura pe Arena Națională din București și a eliminat campioana lumii, Franța, după un joc nebun, cu șase goluri marcate în timpul regulamentar.

La loviturile de departajare elvețienii și-au controlat mai bine emoțiile și vor înfrunta fosta campioană continentală, Spania, în sferturile de finală.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii spanioli s-au bucurat fără rețineri de eșecul Franței

Spania s-a calificat la fel de dramatic în sferturile Campionatului European după o dispută în care a avut nevoie de prelungiri ca să o elimine pe Croația.

Au urmat câteva ore lungi și chinuitoare de așteptare pentru a-și afla adversarul din antepenultimul act al întrecerii continentale, dar suferința a meritat pentru iberici, analizând titlurile din principalele ziare de sport din Spania.

ADVERTISEMENT

”Mbappe eșuează, Spania explodează! Fotbalul este plin de povești unice, scenarii imprevizibile, rezultate neprevăzute. Meciul dintre Franța și Elveția va rămâne în istoria partidelor epice, magice.

Mbappé, vedeta pentru care unii suspină atât de mult, fotbalistul pentru care Madridul este dispus să spargă seiful, a ratat penalty-ul decisiv, iar Elveția va înfrunta Spania în sferturile de finală. Incredibil, antologic, real”, au scris jurnaliștii de la AS.

ADVERTISEMENT

”Elveția dă Franța ’afară din casă’! Don Fútbol scrie cele mai nebune scenarii din fotbal! Kylian Mbappé care visează la glorie, a suferit cel mai mult, pentru căa fost cel care a ratat penalty-ul care a pus capăt duelului cu Elveția.

Adversara Spaniei în sferturi va fi Elveția, și nu Franța pentru că Don Fútbol a decis așa”, au punctat, ironic, cei de la Mundo Deportivo.

ADVERTISEMENT

Dincolo de ironii rămânem cu cel mai frumos meci de la Euro 2020

Franța și Elveția au oferit cel mai frumos spectacol sportiv la Euro 2020, un meci de povestit nepoților în care campioana mondială a fost îngropată de propriul erou, Mbappe.

Elveția a eliminat Franța după 3-3 în timpul regulamentar și 5-4 după executarea loviturilor de departajare, Kylian Mbappe fiind omul care a ratat ultima lovitură de pedeapsă.

La ultimul meci găzduit de Arena Națională la Euro 2020, campioana mondială, Franța, venea din postură de mare favorită în fața Elveției.

Vedetele de sute de milioane nu au arătat nimic în prima parte și Sommer nu a avut niciun șut periculos de apărat. Când și-au dat seama că Elveția avea de gând să intre în istorie era deja prea târziu pentru francezi.

ADVERTISEMENT