Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Jurnaliștii spanioli l-au caracterizat pe Andrei Rațiu în ziua partidei Belgia – România, la Euro 2024: „El e Sonic al României”

Jurnaliștii spanioli l-au caracterizat pe Andrei Rațiu, în urma partidei câștigate de România împotriva Ucrainei, scor 3-0.
22.06.2024 | 21:15
Jurnalistii spanioli lau caracterizat pe Andrei Ratiu in ziua partidei Belgia  Romania la Euro 2024 El e Sonic al Romaniei
Jurnaliștii spanioli l-au caracterizat pe Andrei Rațiu. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Ibericii au spus despre Andrei Rațiu că este „ariciul Sonic” al României și nu prin prisma culorii albastre, pe care fundașul lui Rayo Valecano a ales-o pentru a-și vopsi părul, ci datorită vitezei sale impresionante.

Jurnaliștii spanioli l-au caracterizat pe Andrei Rațiu

Jurnaliștii spanioli de la AS l-au caracterizat pe Andrei Rațiu, despre care au scris că este „ariciul Sonic” al României. Conform statisticilor, fundașul naționalei a atins viteza de 34,6 kilometri la oră, la meciul cu Ucraina.

ADVERTISEMENT

Dintre cei 642 de fotbaliști care participă la Campionatul European din Germania, Andrei Rațiu este printre cei mai rapizi cinci fotbaliști, fiind devansat de către un alt român, și anume Valentin Mihăilă, jucătorul Parmei.

Astfel, mai rapizi decât Andrei Rațiu sunt: Valentin Mihăilă (35,8 km/h), belgianul Jeremy Doku (35,5 km/h), danezul Rasmus Hojlund (35,5 km/h) și Kylian Mbappe (36,2 km/h).

ADVERTISEMENT
  • 26 de ani are Andrei Rațiu

„Nu ai voie să te prezinți la națională așa!”

Schimbarea de look a lui Andrei Rațiu a stârnit mai multe controverse, Adrian Cristea l-a taxat pe fotbalistul lui Rayo Vallecano pentru felul în care s-a prezentat la lot, amintind de regulile dure din perioada lui Victor Pițurcă.

„Cred că de asta s-a vopsit Rațiu, să îl vadă mai bine în teren cu culoarea aia. Nu ai voie să te prezinți așa la echipa națională, părerea mea. Dacă era la nea Piți, îl trimitea acasă.

ADVERTISEMENT

Nu ai cum să te prezinți așa, reprezinți România, echipa națională, nu ai cum să vii așa, ce ar fi acum să ne facem toți, unul verde, unul roșu?! E vorba de imagine”, a declarat „Prințul” Cristea.

În sezonul recent încheiat, Andrei Rațiu a jucat un total de 17 meciuri pentru Rayo Vallecano, în toate competițiile, marcând un gol și oferind o pasă decisivă, făcându-se remarcat într-un meci contra lui Real Madrid.

ADVERTISEMENT

La naționala României, Andrei Rațiu a strâns 18 selecții, reușind să marcheze un gol pentu „tricolori”. De-a lungul timpului, Rațiu a mai evoluat pentru Villarreal, ADO Den Hag și Huesca.

  • 1.400.000 de euro este cota de piață a lui Andrei Rațiu, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT
4,50 este cota oferită de BETANO pentru „X” la meciul Belgia - România