Sport

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu, neiertător cu fotbaliștii din naționala României. ”O ciurdă speriată, vopsită în tricolor”

Cunoscut pentru analizele sale sportive, în special pe tenis, jurnalistul Cristian Tudor Popescu a reacționat vehement față de evoluția naționalei României la Jocurile Olimpice.
25.07.2021 | 22:19
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu neiertator cu fotbalistii din nationala Romaniei O ciurda speriata vopsita in tricolor
Cristian Tudor Popescu. Sursa foto: Inquam Photos / Bogdan Ioan Buda
ADVERTISEMENT

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a dat de pământ cu fotbaliștii din echipa națională de fotbal a României după înfrângerea categorică în fața Coreei de Sud.

Cristian Tudor Popescu nu s-a referit doar la jucători, ci l-a luat în vizor și pe selecționerul Mirel Rădoi.

ADVERTISEMENT

CTP: ”Reprezentativa olimpică a României stârnește milă”

România a evoluat într-o manieră aproape degradantă în disputa cu Coreea de Sud, în cel de al doilea meci din turneul olimpic. Jocul fără orizont, haotic, a fost taxat fără perdea de jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

”O ciurdă speriată, vopsită în tricolor

Chiar dacă mi-am pus ceva speranțe în Mirel Rădoi, nu pot să n-o spun: așa-zisa reprezentativă olimpică de fotbal a României, ajunsă la Tokyo, stârnește mila. Acesta pare a fi sentimentul care i-a făcut pe coreeni să ne dea doar 4 goluri.

ADVERTISEMENT

Niște băieți făcuți grămadă, din care sare mingea ca din colțul mesei, neînstare să lege trei pase ca lumea, fugind ca să nu-i lovească balonul, un portar care o scapă din mâini printre picioare.

Primitivism, rigiditate, orbecăială ziua-n amiaza mare. O neputință înghesuită pe jumătate de teren, căci de centru trec mai rar.

ADVERTISEMENT

Nu înțeleg cum de nu-i crapă obrazul domnului Mirel Rădoi să arate, nouă și lumii întregi, această ciurdă speriată, vopsită în tricolor”, a scris jurnalistul pe pagina personală de Facebook.

Ce urmează după umilința cu Coreea de Sud

În ciuda eșecului categoric, 0-4 cu naționala sud-coreeană, România este în continuare în cărțile calificării în faza sferturilor de finală ale turneului olimpic de fotbal.

ADVERTISEMENT

Pentru a atinge acest obiectiv ”tricolorii” trebuie obligatoriu să învingă liderul Noua Zeelandă. Cu 6 puncte acumulate, în cazul unei victorii cu naționala de la Antipozi, România se va califica în faza eliminatorie, indiferent de rezultatul partidei Coreea de Sud – Honduras.

Orice alt rezultat în afara unei victorii va fi ultimul al României la JO până la următoarea calificare. Din cauza golaverajului prost, nici măcar un punct nu le este suficient ”tricolorilor”.

În cazul în care ambele meciuri din ultima etapă s-ar termina la egalitate, toate echipele ar avea 4 puncte, iar România va termina pe ultimul loc în grupă, poziție pe care o ocupă după primele două etape.

ADVERTISEMENT