News

Jurnalistul grec de investigație George Karaivaz, asasinat la Atena. Ucigașii au tras cel puțin 17 gloanțe

09.04.2021 | 19:33
Jurnalistul grec de investigatie George Karaivaz asasinat la Atena Ucigasii au tras cel putin 17 gloante
ADVERTISEMENT

Doliu în presa elenă, după ce jurnalistul grec de investigație George Karaivaz (50 de ani) a fost asasinat vineri în Capitala Atena. Omul de presă a fost răpus de cel puțin 17 gloanțe chiar în fața locuinței sale.

Din primele informații, doi indivizi înarmați aflați pe o motocicletă au deschis vineri focul asupra ziaristului grec în apropierea domiciliului acestuia din Atena, a anunţat poliţia greacă, citată de The Guardian.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii din Grecia spun că nu au existat informații despre un posibil motiv al crimei, dar ancheta a ajuns la concluzia că atacul a fost planificat cu atenție. ”A fost un succes profesional din punct de vedere al criminalilor”, a spus un oficial de la poliția elenă sub protecția anonimatului.

George Karaivaz, jurnalist grec de investigație, ucis la Atena

Potrivit Poliției din Atena, Karaivaz a fost ucis vineri dimineaţă de doi indivizi neidentificați care se deplasau cu o motocicletă şi au tras mai multe gloanţe în apropierea casei ziaristului în Alimos, în sudul Atenei. Jurnalistul a murit pe loc, iar la locul asasinatului au fost găsite cel puțin 17 cartușe.

ADVERTISEMENT

Un proeminent ziarist grec de investigație, George Karaivaz lasă în spate o carieră impresionantă, cu zeci de ani în care și-a concentrat activitatea pe materiale de anchetă.

Acesta a lucrat pentru mai multe ziare grecești și a apărut la foarte multe posturi de televiziune. Karaivaz a condus și blogul de știri bloko.gr. În prezent, activa pentru postul STAR TV.

ADVERTISEMENT

”Fondatorul și proprietarul bloko.gr nu mai este printre noi”, a apărut scris, vineri, pe site-ul lui Karaivaz. ”Cineva a ales să-l reducă la tăcere, să-l oprească cu gloanțe din pasiunea lui de a-și scrie poveștile”, se mai arată pe blog.

Colegul său de la STAR TV, Vaios Syrros, a declarat în cadrul emisiunii de știri de după-amiază a postului, extrem de șocat, că: ”Nici măcar nu pot procesa aceste informații, îl cunosc pe acest om de 32 de ani”.

ADVERTISEMENT

George Karaivaz era căsătorit și avea un copil.

Atacurile asupra ziariștilor din Grecia, destul de frecvente

Atacurile asupra jurnaliștilor care tratează cazuri de corupție din Grecia sunt destul de frecvente. În 2010, managerul de radio, bloggerul și jurnalistul de investigație Sokratis Giolias a fost, de asemenea, împușcat în afara casei sale.

Acesta lucra la un material despre corupție la acea vreme. Un grup de extremă stângă și-a asumat răspunderea pentru crimă, dar cazul nu a fost niciodată soluționat.

ADVERTISEMENT
Tags: