News

Jurnalistul Romulus Cristea a murit în urma unui atac de cord

30.04.2020 | 11:24
Jurnalistul Romulus Cristea a murit in urma unui atac de cord
ADVERTISEMENT

Jurnalistul Romulus Cristea, care a lucrat la mai multe publicații importante, a murit în urma unui atac de cord la vârsta de 56 de ani.

Jurnalistul Romulus Cristea a murit în urma unui atac de cord

Conform cancan.ro, mortea jurnalistului Romulus Cristea a fost provocată de un atac de cord și s-a produs joi, 29 aprilie.

ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului, ziaristul a lucrat pentru publicații precum Dreptatea, Cotidianul, Epoca, Viitorul, România Liberă, PrintMagazin și Agrointel.

Romulus Cristea a fost autor de cărți despre Revoluția din 1989 și despre revolta care a avut loc în Piața Universității, în 1990. La România Liberă a fost angajat cea mai lungă perioadă, din 1992 până în 2013.

ADVERTISEMENT

Jurnalismul a mai pierdut doi oameni în ultimele zile

Jurnalistul a fost, de asemenea, membru și în consiliul de conducere al asociației ”21 Decembrie” din București, până în 2009, când a fost dat afară.

Romulus Cristea a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, după care și-a continuat studiile la Academia Națională de Informații, Școala Națională de Studii Politice și Administrative și Facultatea de Stiințe Economice și Facultatea de Drept.

ADVERTISEMENT

Decesul lui Romulus Cristea vine la doar câteva zile după moartea unei cunoscute jurnaliste din județul Argeș care a lucrat o perioadă destul de lungă ca ofițer de presă la Parlamentul European.

Miruna Matei și-a început cariera în mass-media în anul 1994, iar de-a lungul timpului a lucrat alături de mari jurnaliști la Agerpres, Mediafax și Radio Europa.

ADVERTISEMENT

Tot în aceste zile a încetat din viața la doar 47 de ani și poeta Clara Mărgineanu, după o luptă crâncenă cu cancerul. Fostă jurnalistă TVR, versurile Clarei au fost cântate de numeroşi artişti folk.

ADVERTISEMENT