Fotbal intern

Justin Ștefan continuă ”războiul” cu Răzvan Burleanu: ”Am generat 180 de milioane de euro”

03.03.2021 | 11:00
Justin Stefan continua razboiul cu Razvan Burleanu Am generat 180 de milioane de euro
Justin Ștefan îl contestă din nou pe Răzvan Burleanu: „A luat 250.000 de euro din banii cluburilor”
ADVERTISEMENT

Secretarul general al LPF, Justin Ștefan, continuă ”războiul” cu președintele FRF, Răzvan Burleanu, și oferă sumele pe care Liga le-a produs pentru cluburile din Liga 1.

Conducătorii celor două foruri fotbalistice din România sunt în conflict deschis. Ștefan l-a acuzat în repetate rânduri pe șeful FRF că blochează implementarea arbitrajului video.

ADVERTISEMENT

Burleanu a anunțat că salariile din LPF ajung la suma de 2 milioane de euro pe an, iar pentru a implementa sistemul VAR, îi îndeamnă pe cei de la Ligă să scadă din aceste cheltuieli salariale uriașe.

Răzvan Burleanu, pus din nou la zid de Justin Ștefan

Secretarul general al LPF, Justin Ștefan, a venit cu un nouă răspuns acid la adresa lui Răzvan Burleanu pe tema salariilor de la LPF și a oferit sumele pe care forul unde este angajat le-a produs pentru cluburile din Liga 1.

ADVERTISEMENT

”Toate sumele vehiculate de domnul Burleanu sunt mult peste. Nu s-a pus problema ca LPF să nu poată finanța acest proiect VAR. A mai fost această discuție despre salariile de la Ligă. Atâta vreme cât noi am generat 180 de milioane de euro care au mers la cluburile din Liga 1, atunci noi nu vorbim despre ceea ce trebuie”, a răspuns Justin Ștefan.

”Aș vrea să văd transparență și din partea domnului Burleanu. Sunt sigur că nu ajung 90% din banii de la FRF la cluburi. Aproximativ 92% din veniturile LPF merg spre echipe”, a mai spus secretarul general al LPF pentru prosport.ro.

ADVERTISEMENT

LPF l-a ”achiziționat” pe Marius Avram

Justin Ștefan a mai anunțat că LPF va începe o colaborare cu fostul arbitru Marius Avram, care se va ocupa de de proiectul privind implementarea sistemului VAR în Liga 1: ”Urmează să fie anunțat oficial Marius Avram. El se va ocupa de zona de proiect VAR pentru Liga 1.

Hai să înțelegem asta foarte bine. Nu am venit niciodată să spunem că Liga vrea să conducă proiectul VAR. Am spus că Liga trebuie să aibă un manager de proiect pe partea de tehnologie, Federația pe partea de formare a arbitrilor și cei doi, într-o conducere bicefală, să asigure funcționarea proiectului VAR pentru Liga 1.

ADVERTISEMENT

Marius Avram, din punctul meu de vedere, este cea mai bună soluție pentru Liga Profesionistă de Fotbal, în cadrul proiectului VAR. Va mai avea și alte atribuții în zona aceasta, mai ales în zona de analiză, pentru că vrem să înțelegem și noi mai bine câte greșeli de arbitraj s-au produs, câte decizii corecte ca procent au fost luate într-un meci, câte greșeli au influențat rezultatul meciurilor.

Vom avea un raport lunar, fără să analizăm cine a fost supus greșelii, și vom comunica transparent și, sperăm noi, mai bine cu Comisia Centrală a Arbitrilor pentru a înțelege care e stadiul arbitrajului. E un om cu o experiență uriașă la nivel profesional, aș spune eu”.

VAR, motiv de scandal între LPF și FRF

Principalul măr al discordiei dintre FRF și LPF o reprezintă implementarea sistemului VAR în România, cele două foruri contrându-se pe tema cine trebuie să suțină financiar acest proiect. Gigi Becali s-a implicat și el în acest conflict și l-a ”crucificat” pe Răzvan Burleanu.

Președintele Universității Craiova, Sorin Cârțu, a lansat un atac nemilos la adresa președintelui Federației Române de Fotbal și a secretarului general al LPF, pe care îi acuză că nu cunosc fenomenul fotbalistic și le-a cerut să înceteze disputa pe tema introducerii sistemului VAR în Liga 1 și să treacă la fapte.

Secretarul general al LPF, Justin Ștefan, a publicat un document conform căruia FRF putea să acceseze bani pentru implementarea VAR încă din 2019. Mai mult, oficialul Ligii susține că banii accesați de forul condus de Răzvan Burleanu au fost folosiți în alte proiecte.

ADVERTISEMENT