Fotbal intern

Justin Ștefan continuă ”războiul” cu Răzvan Burleanu: ”Am generat 180 de milioane de euro”

03.03.2021 | 11:00
Justin Stefan continua razboiul cu Razvan Burleanu Am generat 180 de milioane de euro
Justin Ștefan îl contestă din nou pe Răzvan Burleanu: „A luat 250.000 de euro din banii cluburilor”
ADVERTISEMENT

Secretarul general al LPF, Justin Ștefan, continuă ”războiul” cu președintele FRF, Răzvan Burleanu, și oferă sumele pe care Liga le-a produs pentru cluburile din Liga 1.

Conducătorii celor două foruri fotbalistice din România sunt în conflict deschis. Ștefan l-a acuzat în repetate rânduri pe șeful FRF că blochează implementarea arbitrajului video.

ADVERTISEMENT

Burleanu a anunțat că salariile din LPF ajung la suma de 2 milioane de euro pe an, iar pentru a implementa sistemul VAR, îi îndeamnă pe cei de la Ligă să scadă din aceste cheltuieli salariale uriașe.

Răzvan Burleanu, pus din nou la zid de Justin Ștefan

Secretarul general al LPF, Justin Ștefan, a venit cu un nouă răspuns acid la adresa lui Răzvan Burleanu pe tema salariilor de la LPF și a oferit sumele pe care forul unde este angajat le-a produs pentru cluburile din Liga 1.

ADVERTISEMENT

”Toate sumele vehiculate de domnul Burleanu sunt mult peste. Nu s-a pus problema ca LPF să nu poată finanța acest proiect VAR. A mai fost această discuție despre salariile de la Ligă. Atâta vreme cât noi am generat 180 de milioane de euro care au mers la cluburile din Liga 1, atunci noi nu vorbim despre ceea ce trebuie”, a răspuns Justin Ștefan.

”Aș vrea să văd transparență și din partea domnului Burleanu. Sunt sigur că nu ajung 90% din banii de la FRF la cluburi. Aproximativ 92% din veniturile LPF merg spre echipe”, a mai spus secretarul general al LPF pentru prosport.ro.

ADVERTISEMENT

LPF l-a ”achiziționat” pe Marius Avram

Justin Ștefan a mai anunțat că LPF va începe o colaborare cu fostul arbitru Marius Avram, care se va ocupa de de proiectul privind implementarea sistemului VAR în Liga 1: ”Urmează să fie anunțat oficial Marius Avram. El se va ocupa de zona de proiect VAR pentru Liga 1.

Hai să înțelegem asta foarte bine. Nu am venit niciodată să spunem că Liga vrea să conducă proiectul VAR. Am spus că Liga trebuie să aibă un manager de proiect pe partea de tehnologie, Federația pe partea de formare a arbitrilor și cei doi, într-o conducere bicefală, să asigure funcționarea proiectului VAR pentru Liga 1.

ADVERTISEMENT

Marius Avram, din punctul meu de vedere, este cea mai bună soluție pentru Liga Profesionistă de Fotbal, în cadrul proiectului VAR. Va mai avea și alte atribuții în zona aceasta, mai ales în zona de analiză, pentru că vrem să înțelegem și noi mai bine câte greșeli de arbitraj s-au produs, câte decizii corecte ca procent au fost luate într-un meci, câte greșeli au influențat rezultatul meciurilor.

Vom avea un raport lunar, fără să analizăm cine a fost supus greșelii, și vom comunica transparent și, sperăm noi, mai bine cu Comisia Centrală a Arbitrilor pentru a înțelege care e stadiul arbitrajului. E un om cu o experiență uriașă la nivel profesional, aș spune eu”.

VAR, motiv de scandal între LPF și FRF

Principalul măr al discordiei dintre FRF și LPF o reprezintă implementarea sistemului VAR în România, cele două foruri contrându-se pe tema cine trebuie să suțină financiar acest proiect. Gigi Becali s-a implicat și el în acest conflict și l-a ”crucificat” pe Răzvan Burleanu.

Președintele Universității Craiova, Sorin Cârțu, a lansat un atac nemilos la adresa președintelui Federației Române de Fotbal și a secretarului general al LPF, pe care îi acuză că nu cunosc fenomenul fotbalistic și le-a cerut să înceteze disputa pe tema introducerii sistemului VAR în Liga 1 și să treacă la fapte.

Secretarul general al LPF, Justin Ștefan, a publicat un document conform căruia FRF putea să acceseze bani pentru implementarea VAR încă din 2019. Mai mult, oficialul Ligii susține că banii accesați de forul condus de Răzvan Burleanu au fost folosiți în alte proiecte.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”