Fotbal intern

Justin Ștefan îl contestă din nou pe Răzvan Burleanu: „A luat 250.000 de euro din banii cluburilor”

18.03.2021 | 21:58
Justin Stefan il contesta din nou pe Razvan Burleanu A luat 250000 de euro din banii cluburilor
Justin Ștefan îl contestă din nou pe Răzvan Burleanu: „A luat 250.000 de euro din banii cluburilor”
ADVERTISEMENT

Deși Andrei Vochin, consilierul lui Răzvan Burleanu, a anunțat că s-a ajuns la un acord între LPF și FRF pentru implementarea sistemului VAR în Liga 1, Justin Ștefan continuă conflictul cu șeful Federației.

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal a oferit detalii despre cum a decurs procesul de negociere în urma căruia s-a ajuns la acordul pentru implementarea sistemului de arbitraj video în Liga 1.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Ștefan a dezvăluit că nu există niciun termen oficial stabilit pentru implementarea VAR-ului! Asta deși Vochin a anunțat că vom avea primele meciuri cu această tehnologie încă din startul anului 2022.

Justin Ștefan îl contestă din nou pe Răzvan Burleanu: „Nu am încredere în vorbele lui!”

Chiar dacă apele păreau că s-au liniștit în cazul implementării sistemului VAR în Liga 1, lucrurile nu sunt deloc atât de liniștite în relația dintre FRF și LPF. Cel puțin, din perspectiva lui Justin Ștefan.

ADVERTISEMENT

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal a criticat dur modul în care Răzvan Burleanu a negociat pentru deblocarea proiectului VAR. El a dezvăluit că formațiile din Liga 1 au fost private de nu mai puțin de 250.000 de euro.

„În realitate a trebuit să facem un efort pentru a identifica sursa pentru cei 250.000 de euro. Nu mai contează ce a fost, că nu aveau bani la FRF, că nu au vrut să îi investească. Noi am vrut să deblocăm proiectul cu orice preț. Sper să avem semnat acordul în aprilie. 

ADVERTISEMENT

Sunt un pic dezamăgit că în documente nu apare un termen oficial când vom avea VAR. Nu am mare încredere în vorbele domnului Burleanu. Cred că noi am făcut un lucru mare. I-am ajutat cu bani. Domnul Burleanu a venit cu o poveste care nu prea ține nicăieri, că ei au obligația să îl managerieze, dar că nu scrie în lege de unde să vină banii. 

Au scos 250.000 de euro din buzunarul cluburilor din Liga 1. Ar fi putut să meargă în cheltuielile operaționale. Bine că s-a deblocat. Au zis că ei au deja banii necesari, să nu își facă griji pentru noi. Acum să folosească VAR în scop electoral, să facă ce vor. Eu aș fi vrut să fie folosit și la Liga 2”, a spus Justin Ștefan conform Prosport.

ADVERTISEMENT

Andrei Vochin anunțase că totul s-a rezolvat

La începutul săptămânii, consilierul lui Răzvan Burleanu anunțase că situația VAR a fost deblocată, iar sistemul va fi introdus în România încă din startul anului 2022.

„A avut loc o întâlnire săptămâna trecută între FRF, LPF și deținătorul de drepturi din Liga 1 și s-a ajuns la un acord ca FRF și LPF să suporte 50-50 costurile de instruire a arbitrilor. 

În urma întâlnirii, am informații că Liga a trimis cluburilor din Liga 1, tuturor celor 16, un mail prin care a solicitat ca acestea să răspundă dacă sunt de acord să susțină financiar acele 50 de procente din sumă. 

Oricum, indiferent ce va face Liga mai departe, vă anunț că începând cu ianuarie-februarie 2022, în prima etapă din Cupa României care se va juca la acel moment, vom avea VAR”, declarase Vochin.

ADVERTISEMENT
Tags: