Sport

Justin Ștefan le cere cluburilor din Liga 1 să fie unite: „Fotbalul profesionist nu va fi salvat de Statul român!”

19.07.2020 | 12:34
Justin Stefan le cere cluburilor din Liga 1 sa fie unite Fotbalul profesionist nu va fi salvat de Statul roman
ADVERTISEMENT

Panica a pus stăpânire pe Liga 1 după ce au explodat cazurile de coronavirus în ultimele zile. Cea mai dramatică situație este la Dinamo, unde nu mai puțin de 10 jucători au fost depistați pozitiv, și nu se știe cu certitudine dacă echipa „alb-roșie” va mai putea disputa vreun meci în aceste condiții.

Dacă până acum se punea sub semnul întrebării doar disputarea play-out-ului, iată că de sâmbătă sunt probleme și în play-off. Adrian Păun de la CFR Cluj s-a infectat și el cu noul virus, motiv pentru care partida campioanei cu FCSB a fost amânată.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, sunt tot mai multe vocile care susțin că ar trebui înghețat campionatul, însă LPF și firma deținătoare a drepturilor de televiziune nici nu vor să audă de acest lucru.

Justin Ștefan cere unitate. Liga ține morțiș să termine campionatul pe teren

Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, a susținut mereu că se opune înghețării campionatului și că acesta se va termina pe teren atât timp cât există date disponibile. A spus-o răspicat chiar și după apariția celor 10 cazuri de la Dinamo, a repetat-o și după ce s-a aflat de situația lui Adrian Păun de la CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

El consideră că o eventuală înghețare a Ligii 1 ar avea efecte financiare dezastruoase pentru cluburi, motiv pentru care a revenit astăzi cu un apel la unitate, pe care l-a publicat pagina personală de Facebook.

„Anumite persoane implicate în fotbal au ajuns să gândească precum unele bănci în pragul crizei: “suntem prea mari pentru a ne prăbuși”. Pe toți cei tentați de o asemenea abordare, îi rog să evite capcana întinsă de o astfel de gândire. Fotbalul profesionist nu va fi salvat nici de statul român, care la acest moment are, pe bună dreptate, alte priorități, nici de banii fanilor (poate cu excepția fericită a clubului Dinamo).
Toate cluburile din Liga 1 trebuie să rămână unite în fața provocărilor generate de COVID-19. Am convingerea că vom reuși să găsim împreuna soluții pentru a merge mai departe, fără să stăm cu mâna întinsă în fața nimănui. Evitarea asumării unor riscuri exagerate, de natură să genereze un impact economic vădit negativ pentru fotbalul românesc, și solidaritatea reprezintă elementele cheie pentru evitarea unui risc sistemic care planează asupra fotbalului din țara noastră.
Caâ timp există date în calendarul competițional, rămânem atașați obiectivului finalizării competiției Liga 1 pe terenul de joc”.

ADVERTISEMENT

Anumite persoane implicate in fotbal au ajuns sa gandeasca precum unele banci in pragul crizei: “suntem prea mari pentru…

Posted by Justin Ștefan on Sunday, July 19, 2020

„Suntem gata să luăm toate deciziile care să servească interesului fotbalului românesc și al partenerilor comerciali”

„Privim cu îngrijorare evoluția numărului cazurilor de COVID-19 din țara noastră și refuzăm categoric ca fotbalul să fie arătat cu degetul, dat ca exemplu negativ, într-un moment în care lucrurile merg într-o directie proastă peste tot în lume. Pe această cale îi rog pe toți cei tentați de o asemenea abordare să se abțină, deoarece în aceste vremuri unitatea, compasiunea și responsabilitatea sunt singurele valori care ne pot ajuta să câștigăm lupta cu virusul.
Astăzi toate posibilitățile rămân deschise și, pe această cale, îi asiguram pe toți fanii fotbalului românesc că suntem pregătiți pentru toate scenariile care pot apărea și suntem gata să luăm toate deciziile care să servească interesului fotbalului românesc, al celor implicați în acest fenomen, precum și al partenerilor comerciali, care prin eforturile lor financiare continuă să susțină fenomenul fotbalistic național, precum și speranța unor rezultate sportive mai bune într-un viitor nu foarte îndepărtat”, este mesajul postat de Justin Ștefan pe Facebook.