Fotbal intern

Justin Ștefan, atac la Răzvan Burleanu: „Federația trebuie să se ocupe de altceva, nu de vaccinare”

18.02.2021 | 15:35
Justin Stefan atac la Razvan Burleanu Federatia trebuie sa se ocupe de altceva nu de vaccinare
ADVERTISEMENT

Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, i-a transmis un mesaj direct lui Răzvan Burleanu, pe tema campaniei FRF intitulată “Fotbalul se vaccinează”. Ștefan consideră că FRF are alte priorități, iar tema vaccinării ține de alte structuri și nu de fotbal.

După o întreagă dispută pe tema implementării tehnologiei VAR pe stadioanele din Liga 1, FRF și LPF nu au ajuns la un numitor comun, iar acum un alt subiect provoacă divergențe.

ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu a ținut un discurs pe tema vaccinării, fapt care l-a nemulțumit pe Justin Ștefan, un susținător declarat al redeschiderii stadioanelor din Liga 1, chiar și la o capacitate redusă.

Justin Ștefan îl atacă pe Răzvan Burleanu: “Federația trebuie să se ocupe de altceva, nu de vaccinare”

Justin Ștefan nu a agreat discursul președintelui FRF, considerând că Federația de fotbal are alt rol și aduce în discuție un subiect mai vechi, redeschiderea stadioanelor și modul în care se va produce: “Ieșirea lui publică pe subiectul vaccinării a fost amuzantă.

ADVERTISEMENT

Cred că Federația ar trebui să se ocupe de altceva, nu de vaccinare. Pe mine mă sperie altceva. Să nu cumva să ajungem să legăm redeschiderea stadioanelor de vaccinare! Băi, hopa! Asta nu e bine! 

Dacă așteptăm să ne vaccinăm, în ritmul ăsta, de 12.000 de oameni pe zi… În vreo doi ani terminăm vaccinarea! N-are nicio legătură! Nici nu a început faza a 3-a. Tata și mama caută loc în continuare, de exemplu”, a declarat Justin Ștefan la GSP Live.

ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu îi îndeamnă pe oamenii din fotbal să se vaccineze

FRF, prin vocea președintelui Răzvan Burleanu, a demarat campania “Fotbalul se vaccinează”, prin care oamenii din fotbal sun îndemnați să se vaccineze: “A trecut un an de când viețile noastre sunt direct influențate de pandemia de COVID-19. Ne-am schimbat modul în care muncim și în care interacționăm, și un element extrem de tragic, am pierdut fiecare dintre noi prieteni apropiați.

Fotbalul nu putea fi ocolit de aceste privațiuni și a intrat într-o dură perioadă de restricții și dificultăți financiare. În tot acest timp, Federația Română de Fotbal alături de membrii săi și-a reorientat total eforturile spre găsirea de soluții pentru redresarea fotbalului, reluarea antrenamentelor, reluarea competițiilor și redeschiderea bazelor sportive pentru amatori. Misiune foarte anevoioasă, atât timp cât, dumneavoastră, fanii, susținătorii morali și financiari ai fotbalului, nu v-ați putut apropia de stadioane. Am ajuns într-un moment în care presiunea revenirii la viața de dinainte este foarte mare, peste tot în lume.

ADVERTISEMENT

Din fericire, această nerăbdare vine împreună cu rezultate de excepție pe care lumea științifică le-a obținut și le-a materializat în vaccinul anti-COVID, atât de mult așteptat. Realizăm pe zi ce trece că vaccinarea este drumul cel mai scurt spre o viață normală, spre ieșirea din anxietatea socială în care ne aflăm cu toții. Avem încredere în oamenii de știință, apreciem eforturile lor. De aceea, noi, ca federație națională, facem apel către toți practicanții și suporterii fotbalului să urmeze recomandările experților care stau în spatele dezvoltării vaccinului și a implementării campaniei de vaccinare. Și, desigur, ne vom vaccina și noi când ne va veni rândul.

Lansăm astăzi campania «Fotbalul se vaccinează!». Respectând dreptul fiecăruia de a lua decizii, vă îndemn pe toți cei din familia fotbalului să aveți încredere în recomandările experților și să vă vaccinați împotriva COVID-19. Doar așa vom regăsi bucuria fotbalului împreună, jucători și spectatori. Și ne vom reîntâlni pe stadioane, cât mai curând!”, a declarat Razvan Burleanu.

ADVERTISEMENT