Fotbal intern

Justin Ştefan, noi explicaţii după explozia cazurilor de COVID-19 în Liga 1. Care sunt cele două obiective ale LPF

22.07.2020 | 16:10
Justin Stefan noi explicatii dupa explozia cazurilor de COVID19 in Liga 1 Care sunt cele doua obiective ale LPF
ADVERTISEMENT

Justin Ştefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, a avut o intervenţie telefonică într-o emisiune tv, în care a reiterat obiectivul LPF de a duce până la final Casa Pariurilor Liga 1.

Oficialul a precizat că forul pe care îl reprezintă face eforturi în acest sens, dar este preocupat şi de sănătatea tuturor celor implicaţi în fenomen, colaborând îndeaproape cu DSP.

ADVERTISEMENT

Varianta cu 18 echipe în sezonul următor de Casa Pariurilor Liga 1, vehiculată în ultimele zile, a fost respinsă de Justin Ştefan, care a precizat că o Adunare Generală a LPF va avea loc pe 30 iulie. Atunci se vor lua deciziile finale.

Justin Ştefan: „Dinamo – Hermannstadt se amână. La CFR aşteptăm rezultatele testelor“

„Ce spuneam aseară se confirmă, privind numărul de cazuri de coronavirus la nivel naţional. Au venit, în continuare, veşti proaste dinspre Dinamo şi CFR Cluj. Prioritatea o reprezintă sănătatea.

ADVERTISEMENT

Astăzi, la ora 12:00, am avut o şedinţă la LPF. Avem două obiective. Primul este finalizarea competiţiei conform datelor disponibile. Celălalt este controlarea focarelor de la cele două cluburi şi stingerea lor. DSP este alături de noi în acest demers.

În momentul de faţă, la Dinamo continuă ancheta epidemiologică, deci nu o putem programa în campionat. Categoric Dinamo nu va juca împotriva lui Hermannstadt.

ADVERTISEMENT

Pentru CFR, se aşteaptă testarea de mâine şi, ulterior, vom lua o decizie. Vom vedea dacă programarea meciului cu FC Botoşani rămâne în picioare.

La Craiova, nu vorbim de focar. Au un singur caz. Există şi acolo o anchetă DSP. Se va face retestarea pe 25 iulie“, a precizat oficialul LPF.

ADVERTISEMENT

Justin Ştefan: „Respectăm termenul de la UEFA. Terminăm pe teren!“

„Nu cred că e oportun să se decidă aleatoriu cine e campioana şi cine merge în cupele in europene. Noi trebuie să respectăm termenul de la UEFA. Cât timp, la nivel teoretic, avem date disponibile în calendar, vom încerca să ducem campionatul la final. Dacă avem focare, lăsam obiectivul unu la o parte şi ne concentrăm pe stingerea focarelor.

Este prematur să discutam despre scenarii alternative (n.r. – 18 echipe în sezonul viitor). Pe 30 iulie, avem o Adunare Generală şi vom adapta scenariile. Ne vom întâlni şi cu partenerii media.

Pentru sezonul următor, trebuie să ne adaptăm şi să învăţăm din ceea ce nu a funcţionat în acest sezon. E clar că trecem printr-o situaţie grea la nivel national. Fotbalul trebuie tratat ca orice alt sector economic. Nu trebuie suprareglementat.

Dacă fotbaliştii sunt responsabili, respectă regulile şi se autoizolează, ar trebui să putem duce la bun sfârşit competiţia. O să analizăm situaţiile de la Dinamo şi CFR să vedem dacă se mai vorbi despre respectarea meritului sportiv“, a declarat Justin Ştefan la Digisport.

ADVERTISEMENT