Fotbal intern

Justin Ștefan, răspuns acid pentru Răzvan Burleanu: ”Este de-a dreptul ridicol”

26.02.2021 | 09:57
Justin Stefan raspuns acid pentru Razvan Burleanu Este dea dreptul ridicol
ADVERTISEMENT

Secretarul general al LPF, Justin Ștefan, i-a oferit un răspuns acid lui Răzvan Burleanu, după ce acesta a susținut a făcut niște declarații dure după şedinţa Comitetului Executiv.

Șeful de la Casa Fotbalului susține că Liga își dorește control asupra arbitrajului pe banii Federației. Burleanu a afirmat că îi suspectează pe cei de la LPF că vor să tranzacționeze arbitrajul în interesul unui club.

ADVERTISEMENT

Conducătorii celor două foruri importante din fotbalul românesc se află în  conflict și în ceea ce privește VAR-ul, cei de la LPF considerând că federalii blochează implementarea arbitrajului video.

Răzvan Burleanu a primit un răspuns dur din partea lui Justin Ștefan

”Am văzut că lui Răzvan Burleanu îi plac cifrele, aşa că îi ofer câteva: în acest sezon, cluburile din Liga 1 vor plăti pentru indemnizaţiile arbitrilor şi ale observatorilor de arbitraj suma de 5.9 milioane lei, adică peste 1.2 milioane euro (fiecare club din Liga 1 plăteşte pentru un meci suma de 18.642 lei, iar numărul total de meciuri este 317)”, și-a început Justin Ștefan răspunsul pentru Răzvan Burleanu.

ADVERTISEMENT

”În sezonul trecut, fiind doar 268 de meciuri, cluburile din Liga 1 au plătit pentru arbitri şi observatorii de arbitri suma de aproximativ 1.02 milioane euro. Cât despre calitatea prestaţiilor pentru care cluburile din Liga 1 plătesc peste un milion de euro anual, cred că o ştim cu toţii”, a continuat mesajul oficialului LPF.

”Răzvan Burleanu trebuie să înţeleagă că FRF furnizează un serviciu cluburilor din Liga 1, iar acest serviciu lasă multe de dorit. Cred că Burleanu ar trebui să fie primul interesat de îmbunătăţirea prestaţiilor sau măcar de corectarea greşelilor prin intermediul sistemului VAR, deoarece arbitrii sunt în subordinea lui”, a mai scris Ștefan pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Justin Ștefan răspuns Răzvan Burleanu

LPF vrea ca FRF să scoată bani pentru a ajuta arbitrii

”În cadrul protocolului VAR, LPF şi FRF au anumite obligaţii: LPF să furnizeze tehnologia (există deja 2 maşini de VAR, aşa încât LPF şi-a făcut treaba), iar FRF să furnizeze formarea arbitrilor VAR, ceea ce am constatat cu toţii că nu s-a întâmplat până acum.

LPF nu poate acoperi costurile pentru educarea arbitrilor deoarece această chestiune ţine, potrivit legii şi regulamentelor, de FRF. Ba mai mult, după ce FRF va furniza arbitrii VAR, cluburile din Liga 1 vor plăti baremurile acestor arbitri. Aşadar FRF trebuie să scoată bani din buzunar pentru a-şi ajuta arbitrii să se califice profesional şi să poată câştiga mai mulţi bani.

ADVERTISEMENT

Şi dacă tot vorbeşte de transparenţă, îl aşteptăm pe domnul Burleanu să ne spună cât la sută din veniturile FRF (inclusiv pomana primită de la FIFA şi de la UEFA), merge efectiv în bugetul cluburilor afiliate la FRF? Nu de alta, dar în cazul LPF, circa 90% din veniturile comerciale realizate de noi merg către cluburile din Liga 1”, și-a continuat oficialul LPF atacul.

Ștefan i-a cerut lui Burleanu să vină cu probe

”Iar acum, pentru că m-a făcut curios, îi adresez şi eu domnului Burleanu câteva întrebări, deşi sunt sigur că vor rămâne fără răspuns:

  • 1. Care este bugetul anual de salarii al FRF?
  • 2. Care este valoarea anuală a diurnelor de deplasare plătite de FRF preşedintelui Burleanu din 2014 până în prezent?
  • 3. Câţi bani s-au cheltuit de FRF în proiectele eşuate ale centrelor de excelenţă?

Cât despre suspiciunile de control al LPF asupra arbitrajului şi asupra comisiilor jurisdicţionale, îl aştept pe Răzvan Burleanu să vină urgent cu probe, pentru că altfel este de-a dreptul ridicol.

Mi se pare că după 7 ani de mandat domnul Burleanu nu ştie că CCA, comisie din cadrul FRF, deleagă arbitrii şi observatorii de arbitri, iar Comitetul Executiv al FRF numeşte membrii comisiilor jurisdicţionale.

Aşa încă mă întreb retoric nu cumva cei care îi deleagă sau îi numesc pe arbitrii şi pe membrii comisiilor jurisdicţionale sunt primii care pot avea controlul asupra celor delegaţi sau numiţi?”, se încheie mesajul lui Justin Ștefan.

ADVERTISEMENT