Sport

Justin Ștefan, reacție virulentă după ce România s-a întors cu patru medalii de la Tokyo: „Sportul românesc este pe butuci!”

Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, a avut o reacție virulentă, în mediul online, după rezultatele internaționale slabe obținute de sportivii români, în ultima perioadă.
09.08.2021 | 10:41
Justin Stefan reactie virulenta dupa ce Romania sa intors cu patru medalii de la Tokyo Sportul romanesc este pe butuci
ADVERTISEMENT

Oficialul LPF s-a legat de faptul că România a obținut doar patru medalii la JO 2020, dar și de contraperformanțele înregistrate, în ultima perioadă, de echipele naționale de fotbal și cele de club.

Justin Ștefan a expus mai multe cauze care au dus la decăderea sportului românesc, din ultimii ani.

ADVERTISEMENT

Justin Ștefan, reacție virulentă după ce România s-a întors cu patru medalii de la Tokyo

Justin Ștefan susține că sportul românesc este „pe butuci”, iar una dintre cauze ar fi lipsa bazelor de pregătire.

În același timp, secretarul general LPF acuză lipsa antrenorilor specializați.

„Dezastrul de la Olimpiada, dezastrul de la echipele naționale de fotbal, dezastrul din cupele europene ar trebui să ne alarmeze.

ADVERTISEMENT

Sportul românesc este pe butuci. Cauzele sunt multiple, dar câteva trebuie evidențiate aici: 

– lipsa bazelor de pregătire – este nevoie de sute de baze plurisportive în toată țara. Stadioanele de fotbal nu sunt suficiente pentru a revigora sportul românesc. 

– lipsa antrenorilor specializați – accesul la cunoaștere este aproape nelimitat, așa încat nu ințeleg foarte bine de ce nivelul antrenorilor este atât de jos. O explicație ar putea fi dezinteresul angajatorilor în calificarea propriului personal, dar și calitatea scăzuta a școlilor de formare a antrenorilor. 

ADVERTISEMENT

– creșterea bazei de selecție (cantitativ și calitativ) – este nevoie, după modelul francez, de un plan național pentru sport și de contracte de obiective încheiate între MTS și fiecare federație națională. Cine nu performează trebuie schimbat la alegeri. În plus, ar trebui prioritizate anumite sporturi. 

– management deficitar la nivelul federațiilor și cluburilor sportive – nu pot fi promovați în funcții de conducere oameni fără experiență în domeniul managementului, așa cum se întamplă în momentul de față în multe sporturi și la majoritatea cluburilor.  

ADVERTISEMENT

– lipsa inovației generată de absența, aproape totală, a investiției private în sport”, a scris Justin Ștefan, pe contul său de Facebook.

ADVERTISEMENT