Fotbal intern

Justin Ştefan risipeşte visul Universităţii Craiova: „Nu cred că vom avea oameni pe stadioane în acest sezon“

07.07.2020 | 12:53
Justin Stefan risipeste visul Universitatii Craiova Nu cred ca vom avea oameni pe stadioane in acest sezon
ADVERTISEMENT

Justin Ştefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, a vorbit despre posibilitatea accesului suporterilor pe stadion, cu distanţare socială, în acest final de campionat şi, în special, în derby-ul ultimei etape dintre Universitatea Craiova şi CFR Cluj.

Oficialul LPF este sceptic în ceea ce priveşte prezenţa publicului pe stadioanele din România, deşi discuţiile cu autorităţile statului pe acest subiect vor continua.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova – CFR Cluj, în ultima etapă a play-off-ului, se anunţă finala campionatului, iar oltenii plănuiesc o sărbătoare de proporţii dacă vor reuşi primul titlu după 29 de ani, chiar dacă nu vor avea voie pe Ion Oblemenco.

Justin Ştefan: „Vom relua discuţia cu Guvernul cu privire la prezenţa spectatorilor“

„Americanii au făcut un studiu prin care au reuşit să clasifice activităţile în funcţie de riscul pe care îl prezintă pentru infectarea cu noul coronavirus. Printre cele mai riscante activităţi, americanii menţionează prezenţa la spectacolele sportive şi la sălile de fitness.

ADVERTISEMENT

Vom relua discuţia cu Guvernul cu privire la prezenţa spectatorilor, dar autorităţile sunt reticente. Având în vedere creşterea numărului de cazuri, mă îndoiesc că vom reusi să avem spectatori în sezonul actual. Emoţiile generate de fotbal fac dificilă controlarea reacţiilor oamenilor pe stadion.

Aş vrea ca în ultima etapă să avem Craiova – CFR cu spectatori, măcar de-ar fi 500 in tribune, dar nu îmi fac speranţe în acest moment“, a declarat Justin Ştefan la Pro X.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova avea cea mai mare medie de spectatori la meciurile de pe teren propriu din Liga 1 înainte de pandemie. Peste 13.000 de fani erau prezenţi la partidele favoriţilor, adică 42% din capacitatea stadionului Ion Oblemenco. Podiumul e completat de FCSB şi Dinamo.

Trupa din Bănie ocupă şi două poziţii ale podiumului partidelor cu cea mai mare asistenţă. 30.000 de olteni au fost în tribune, în etapa 9, contra FCSB-ului, într-un meci câştigat de bucureşteni cu 1-0, iar 29.000 de fani au susţinut Universitatea în partida cu CFR Cluj, din runda 26, pierdută 0-2. Cel mai numeros public a fost la FCSB – Dinamo, 1-1 pe Arena Naţională, în etapa 12: 30.235 de persoane.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă nu vor avea acces în stadion, fie şi la distanţă de 3 scaune, oltenii vor celebra un eventual succes în Liga 1 pe străzile Craiovei. Suporterii s-au bucurat alături de echipă şi după victoria din Gruia, 3-2 contra CFR-ului, iar Pavel Badea este sigur că titlul va fi celebrat aşa cum se cuvine.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – FCSB: 1,63 este cota pentru “ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT