Fotbal intern

Justin Ștefan vrea 18 echipe în Liga 1: ”Sper să conving televiziunile”

07.04.2021 | 10:13
Justin Stefan vrea 18 echipe in Liga 1 Sper sa conving televiziunile
ADVERTISEMENT

Secretarul general al LPF, Justin Ștefan, a anunțat că într-un viitor nu foarte îndepărtat își dorește ca Liga 1 să revină la sistemul cu 18 echipe și discută pe această temă cu deținătorii drepturilor TV.

Varianta cu 18 echipe a mai fost în discuție și în vara anului trecut, dar atunci deținătorul drepturilor TV, firma EAD.ro, s-a opus vehement unei astfel de schimbări.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, pentru actuala stagiune s-a trecut de la sistemul cu 14 echipe la cel cu 16, așa cum FANATIK anunțase în exclusivitate, astfel că nicio formație nu a retrogradat din Liga 1 în sezonul precedent.

Liga 1 cu 18 echipe, noul obiectiv al lui Justin Ștefan

În ciuda faptului că deținătorii drepturilor TV nu văd cu ochi buni o nouă creștere a numărului echipelor din Liga 1, secretarul general al LPF, Justin Ștefan, nu a renunțat la implementarea sistemului cu 18 echipe.

ADVERTISEMENT

”Noi am avut încă de anul trecut o discuţie cu partenerul media referitoare la restructurarea Ligii 1. În cadrul LPF părerile au fost împărţite. Spre exemplu, Gino Iorgulescu a spus că un număr de echipe mai restrâns e mai bun”, a declarat Justin Ștefan penttru Look Sport.

”Dar, din punctul meu de vedere, revenirea la un moment dat la un campionat de 18 echipe ar fi cea mai bună soluţie. Însă e clar că în momentul actual televiziunile nu-şi doresc lucrul ăsta. Ele consideră că această formulă este destul de competitivă şi ne permite să avem interes atât în play-off, cât şi în play-out”, a mai spus oficialul LPF.

ADVERTISEMENT

Când am putea reveni la sistemul cu 18 echipe

”Eu sper că în următoarele sezoane vom reuşi să facem tranziţia de la actuala formulă la cea cu 18 echipe. Cred că România are suprafaţa necesară pentru a avea 18 echipe în Liga 1. Iar când ai 18 echipe bune, cu centre de copii şi juniori bune, şansele de revigorare a fotbalului românesc cresc.

Aşa că eu voi continua să dialoghez cu televiziunile pentru a le convinge la un moment dat să facem trecerea de la 16 la 18 echipe. Dar e clar că nu discutăm despre asta decât peste câteva sezoane”, a încheiat Justin Ștefan.

ADVERTISEMENT

Unul dintre cei mai aprigi susținători ai variantei cu 18 echipei în Liga 1 este patronul clubului FC Viitorul, Gheorghe Hagi. Fostul mare fotbalist nu este adeptul variantei cu play-off și play-out, el fiind nemulțumit în principal de înjumătățirea punctelor la finalul sezonului regulat.

ADVERTISEMENT