News

Justin Trudeau, criticat de opozanții politici pentru cum a îmbrățișat-o pe Bianca Andreescu: „Ce semnal transmite el?”

21.09.2019 | 12:08
Justin Trudeau, criticat de opozanții politici pentru cum a îmbrățișat-o pe Bianca Andreescu: „Ce semnal transmite el?”
Justin Trudeau, criticat pentru felul în care a îmbrățișat-o pe Bianca Andreescu *foto: twitter

Campioana de la US Open, Bianca Andreescu, a fost prinsă în mijlocul scandalurilor politice în care este implicat premierul canadian Justin Trudeau. Asta după ce șeful Executivului țării „frunzei de arțar” ar fi îmbrățișat-o poate prea duios în momentul în care jucătoarea de tenis canadiană, cu origini române, a prezentat trofeul câștigat la Flushing Meadows. Totul vine pe fondul alegerilor legislative din Canada, care vor avea loc în curând.

Bianca Andreescu, folosită împotriva lui Justin Trudeau în jocurile politice din Canada

Bianca Andreescu a fost întâmpinată de mii de fani la prezentarea trofeului câștigat la US Open. Printre personalitățile care au venit să o felicite pe Andreescu s-a numărat și premierul canadian, Justin Trudeau, cel care a ținut să o îmbrățișeze pe sportiva cu origini române. Ceea ce s-a vrut a fi un gest de afecțiune a fost folosit imediat de adversarii politici ai prim-ministrului canadian.

Astfel, politicianul conservator Ezra Levant a tunat pe twitter: „De ce atinge o adolescentă acest individ ciudat, de vârstă mijlocie?”. De asemenea, și senatoarea Linda Frum susține că Trudeau a transmis semnale nepotrivite: „În calitate de lider al Canadei, Trudeau ar trebui să fie un exemplu. Ce semnal transmite el despre comportamentul bărbaților puternici în preajma femeilor tinere”.

Justin Trudeau, criticat pentru felul în care a îmbrățișat-o pe Bianca Andreescu
Justin Trudeau, criticat pentru felul în care a îmbrățișat-o pe Bianca Andreescu *foto: twitter

Justin Trudeau, în mijlocul unui scandal cu tentă rasistă în preajma alegerilor din Canada

Scandalul privind primirea Biancăi Andreescu nu este tocmai un șoc. Trudeau este vânat de adversarii politici, cu o lună înainte de alegerile legislative din Canada. El se află deja în mijlocul unui scandal, după ce în spațiul public au apărut în presă poze cu el vopsit negru pe față din vremea când era profesor. Conservatorii i-au cerut demisia iar premierul și-a prezentat scuze.

„Sunt deghizat într-un costum de Aladin şi m-am machiat. Nu aş fi trebuit să o fac. Este un lucru pe care nu-l consideram rasist la acea vreme, dar recunosc azi că era rasist şi îmi pare profund de rău”, a spus Trudeau, în timpul campaniei sale, cu privire la machiajul de tip blackface.

Justin Trudeau este premier al Canadei din noiembrie 2015, pe o platformă liberal-progresistă.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 853. 32 pagini + CD Armin Nicoară. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri