Simona Halep

Justine Henin a prefațat duelul Simona Halep – Serena Williams: ”Cheia va fi serviciul”

16.02.2021 | 08:45
Justine Henin a prefatat duelul Simona Halep  Serena Williams Cheia va fi serviciul
ADVERTISEMENT

Fosta mare campioană Justine Henin a prefațat duelul Simona Halep – Serena Williams, din sferturile de finală ale Australian Open 2021, și consideră că diferența se va face la serviciu.

În trecut, serviciul era cea mai mare problemă din jocul campioanei noastre. Este capitolul la care jucătoarea de pe locul 2 mondial a lucrat foarte mult în ultimul an, iar progresele se văd cu ochiul liber.

ADVERTISEMENT

În schimb, Daren Cahill crede că americanca practică cel mai bun tenis defensiv al carierei și a lăudat-o pentru modul în care a reușit să salveze foarte multe puncte în meciul din optimi câștigat contra Arynei Sabalenka.

Meciul dintre Simona Halep și Serena Williams a fost analizat de Justine Henin

”Meciul ăsta ar putea fi finala. Eram convinsă că între Halep și Swiatek va fi un meci extraordinar. Simona a avut răbdare, și-a făcut treaba foarte bine. Serena este Serena. În meciul ei din optimi, cu Sabalenka, a avut o misiune dificilă, au fost momente bune, altele mai puțin bune, dar a fost mereu acolo”, a declarat Justine Henin despre întâlnirea Simona Halep – Serena Williams.

ADVERTISEMENT

”A servit bine atunci când a fost nevoie. Atât Halep, cât și Serena, vor fi la un nivel mare de joc. Ultima dată când au jucat, la Wimbledon, Simona a făcut un meci extraordinar. Cred că pentru ambele, cheia va fi serviciul. Va fi foarte important. Serena, da, are un avantaj la acest capitol”, a mai spus belgianca la Eurosport.

”Simona va trebui să fie la un nivel fizic foarte bun, să joace intens și să găsească pozițiile și echilibrul potrivit pentru a o pune pe Serena sub presiune, cu mingi în unghiuri, schimbând direcția și ritmul jocului. Foarte greu să spunem cine este favorită în acest meci, Experiența Serenei în fața Simonei este superioară, dar este suficientă? Greu de spus”, a încheiat Henin.

ADVERTISEMENT

Becker, încântat de atitudinea Simonei Halep

La rândul său, fostul mare tenismen Boris Becker consideră că întâlnirea va fi extrem de echilibrată: ”Este un meci mare între două campioane. Evident, Serena caută titlul cu numărul 24. Mi s-a părut că a facut un meci grozav cu Sabalenka, nu mă așteptam să câștige, ca sa fiu sincer.

Halep este o luptătoare, o jucătoare de contraatac, are atitudinea de a nu renunța niciodată și a avut o victorie grozavă cu Swiatek în turul patru. Nu știu, pentru mine este un meci 50-50, orice se poate întâmpla. Am fost foarte impresionat de Serena în acest turneu. Nu o aveam pe lista mea de favorite.

ADVERTISEMENT

Devine tot mai în vârstă, însă se mișcă mai bine ca oricând în ultimii doi ani. Poate că pentru ea presiunea nu-și mai spune cuvântul, poate că acceptă că va veni momentul când nu va mai putea juca și poate că din cauza aceasta joacă mai relaxată și pare să se simtă mai bine”.

ADVERTISEMENT