News

Justiția din Egipt cere ca un criminal să fie executat în direct la TV. Tânărul și-a ucis colega de clasă

Un tribunal din Egipt a cerut ca un criminal să fie executat în direct la TV. Tânărul, în vârstă de 21 de ani, și-a ucis o colegă chiar în fața universității.
27.07.2022 | 17:02
Justitia din Egipt cere ca un criminal sa fie executat in direct la TV Tanarul sia ucis colega de clasa
Un tribunal din Egipt cere difuzarea în direct la TV a execuției unui băiat care și-a omorât colega. Sursa foto: colaj Fanatik / foxnow.com
ADVERTISEMENT

La finalul lunii iunie, un tribunal din Egipt a condamnat la moarte un tânăr de 21 de ani, acuzat că și-a ucis o colegă de facultate.

Un tribunal din Egipt cere difuzarea în direct la TV a execuției unui băiat care și-a omorât colega

Crima, care a fost filmată de numeroși martori, a stârnit un val uriaș de emoție în această țară. Bărbatul a recurs la acest gest pentru că tânăra nu i-ar fi răspuns la avansuri.

ADVERTISEMENT

Pentru a da un exemplu și a descuraja alte situații asemănătoare, instanța a cerut ca execuția acestuia să fie transmisă în direct, relatează The Independent.

Procesul tânărului fost puternic mediatizat. Filmarea în care Nayera Achraf este ucisă cu un cuţit în faţa universităţii a fost distribuită intens pe site-urile de socializare.

ADVERTISEMENT

În plus, judecata asasinului fetei, Mohammed Adel, a fost filmată şi transmisă în direct de unele canale mass-media din Egipt.

Acum, Tribunalul din Mansoura, un oraș la nord de Cairo, dorește menținerea același căi de mediatizare. Judecătorii au cerut, duminică, Curţii de Apel o derogare pentru a putea difuza execuţia în direct.

ADVERTISEMENT

”Difuzarea, chiar dacă reprezintă doar începutul procedurii, ar putea permite să descurajeze un mare număr de eventuale situaţii similare”, se arată într-o scrisoare a Tribunalului adresată Parlamentului de la Cairo.

În urma acestui caz, magistrații mai cer Parlamentului să modifice legea cu scopul de a autoriza aceste difuzări mai frecvent.

ADVERTISEMENT

Verdictul Tribunalului din Cairo, care poate fi atacat cu apel, a fost făcut public pe 24 iulie.

Când a avut loc ultima execuție transmisă în direct la TV, în Egipt

Ucigașul tinerei Nayera Achraf a fost reprezentat în instanță de cunoscutul Farid El-Deeb. Acesta a fost apărător al fostului președinte Hosni Mubarak.

El-Deeb a spus că clientul său va face apel la sentință. ”Mai avem 60 de zile pentru a contesta condamnarea la moarte împotriva lui Adel”.

Ultima execuția televizată în Egipt a avut loc în 1998. Atunci, televiziunea de stat a transmis live spânzurarea a trei bărbați care au ucis o femeie și pe cei doi copii ai ei în Cairo.

ADVERTISEMENT
Tags: