JUVENTUS-REAL MADRID. Fosta „bancă” a Craiovei „merge” cu Realul, dar „Juventus are cea mai bună defensivă din lume”

Silviu Ghering    Claudia Mîţoi   
în Fotbal intern
03/06/2017, 16:57
JUVENTUS-REAL MADRID. Fosta „bancă” a Craiovei „merge” cu Realul, dar „Juventus are cea mai bună defensivă din lume”

Gigi Mulţescu se „reface” după sezonul solicitant pe banca lui CS U Craiova. A fost internat de două ori în spital în perioada care a trecut de la ultimul meci pe banca echipei din Bănie, şi-a făcut un „teanc de analize, care m-au declarat viu” şi acum se odihneşte între telefoanele pe care le primeşte din Turcia, a doua sa ţară „de adopţie”. A fost la Petroşani, unde, cu ocazia „Zilelor oraşului”, s-a desfăşurat un meci între fostele glorii ale Jiului şi ale Universităţii Craiova, „scorul nu contează, nici nu l-am mai ţinut de la un moment dat”.

Despre marea finală din această seară de la Cardiff, dintre Real Madrid şi Juventus Torino,„Smurdul” este convins că va fi „extrem de echilibrată. Realul are un plus pe atac, are acolo jucători de mare clasă, dar Juventus le va pune în faţă cea mai bună defensivă din lume, punctul ei forte. Şi în ultima vreme echipele care au o apărare beton au cam avut câştig de cauză în meciurile astea mari. Aş vrea să câştige Realul, dar… Poate la penalty-uri, însă o mai spun o dată: Juventus e în mare formă, are încredere şi o siguranţă în propria jumătate unică în lume”.

Marin Dună: „Faza ofensivă aduce spectacolul, dar rezultatul îl aduce faza defensivă”

„Secundul” lui Mulţescu la CS U Craiova, Marin Dună, „vede” la fel finala Ligii Campionilor: „Mie îmi place fotbalul spaniol, aş vrea să câştige Realul, ţin cu ei şi în lupta internă continuă cu Barcelona, dar va avea un meci foarte greu pentru că Juventus are o defensivă riguroasă, aproape de netrecut, face tranziţia negativă aproape la perfecţiune. Şi apoi se ştie: faza ofensivă aduce spectacolul, dar rezultatul îl aduce faza defensivă. Real are un atac peste Juve, chiar dacă italienii au un Higuain sau un Dybala, dar meciul va fi super-echilibrat oricât aş vrea eu să văd spectacol diseară”.

Închide ×