Fotbal international

Juventus a anunțat pierderi de 90 de milioane de euro pentru sezonul trecut

15.10.2020 | 17:58
Juventus a anuntat pierderi de 90 de milioane de euro pentru sezonul trecut
ADVERTISEMENT

Juventus Torino a anunțat în cadrul unei adunări generale a acționarilor că a înregistrat pierderi de 90 de milioane de euro pentru sezonul 2019/2020.

Campioana en-titre a Italiei a anunțat într-un comunicat de presă că acționarii au aprobat situația financiară a clubului, iar la 30 iunie 2020 Juventus înregistrează pierderi în valoare de 89,7 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Suma a fost acoperită din fondul de rezervă, iar adunarea generală oridinară condusă de Andrea Agnelli a aprobat și rapoartele financiare care se referă la politicile de remunerație în cadrul clubului italian.

Juventus a anunțat pierderi de 90 de milioane de euro pentru sezonul trecut

În contextul pandemiei de coronavirus, Juventus Torino încheie sezonul trecut cu o pierdere semnificativă înregistrată la nivel financiar, notează site-ul oficial al clubului. Acest lucru se întâmplă deși a câștigat campionatul pentru a noua oară la rând.

ADVERTISEMENT

Sezonul 2018/2019 a fost încheiat cu pierderi în valoare de 39,9 milioane de euro, deci ultimul sezon a adus pierderi de două ori mai mari decât precedentul.

În sezonul trecut, clubul din Torino a cheltuit pe transferuri aproximativ 220 de milioane. Cele mai scumpe transferuri au fost Matthijs de Ligt, venit de la Ajax pentru 85,5 de milioane de euro, Danilo, venit de la Manchester City pentru 37 de milioane și Dejan Kulusevski de la Atalanta, transferat pentru 35 de milioane.

ADVERTISEMENT

Tot în acest sezon s-au înregistrat și o serie de plecări care au echilibrat balanța financiară a clubului, însumând aproximativ 200 de milioane. Joao Cancelo rămâne cea mai bună investiție pentru clubul italian care l-a cedat la City pentru 65 de milioane, Leonardo Spinazzola a plecat la rivala AS Roma pentru 30 de milioane, în timp ce Moise Kean a fost cumpărat de Everton pentru 27 de milioane.

Pierderile cauzate de pandemia de coronavirus sunt încă necunoscute

Dimensiunea financiară a pandemiei ne este încă necunoscută, deși majoritatea specialiștilor vorbesc de o scădere semnificativă a veniturilor pe care marile cluburi din Europa le au.

ADVERTISEMENT

Roman Abrahomivich se pare că a pierdut deja peste două miliarde de euro până în prezent, o sumă extrem de mare chiar și pentru un miliardar extrem de potent financiar precum este finanțatorul celor de la Chelsea Londra.

Ne așteptăm ca majoritatea cluburilor să fie mai precaute din punct de vedere financiar, iar acest lucru deja s-a putut observa în această perioadă de transferuri în care s-au cheltuit cu aproape două miliarde de euro mai puțin decât în aceeași perioadă a anului trecut.

ADVERTISEMENT