Fotbal international

Juventus a rămăs fără un titlu de campioană! Azi s-a dat sentința definitivă în Italia!

13.12.2018 | 19:06
Juventus Torino a pierdut titlul cucerit pe teren în 2006, în favoarea lui Inter Milano

Curtea Supremă de Justiție din Italia a dat astăzi verdictul final și a lăsat-o pe Juventus Torino fără un titlu de campioană. Forul suprem a dat sentința definitivă în ceea ce privește titlul din sezonul 2005-2006. Pe teren echipa din Torino a câștigat campionatul, dar ulterior, în urma scandalului Calciopoli, Juventus a rămas fără acest titlu acordat celor de la Inter Milano.

Juventus a contestat în justiție decizia Federației de Fotbal din Italia de a acorda titlul rivalei din Milano. Nu a fost singura decizie împotriva lui Juventus după acel scandal. Tot Federația a decis ca un alt campionat câștigat de echipa din Piemont să fie retras, titlul din 2004-2005 cucerit pe teren de torinezi a fost anulat și nu s-a mai acordat.

Juventus, deposedată oficial de titlul din sezonul 2005-2006! Adrian Mutu a dat 7 goluri pentru Juventus în acel sezon

Titlul de campioană din sezonul 2005-2006 a fost luat de Federația Italiană de Fotbal de la Juventus și atribuit celor de la Inter Milano. Echipa patronată de Andrea Agnelli a contestat în justiție decizia Federației. Sentința definitivă a venit azi, când forul suprem decizional din Italia a hotărât ca titlul din 2005-2006 să rămână la Inter Milano. În acel sezon pentru Juventus a jucat și Adrian Mutu. Românul i-a ajutat pe torinezi, jucând în 32 de partide în care a marcat de 7 ori pentru Juventus.

Adrian Mutu a ajutat-o pe Juventus să câștige “scudetto” în 2005-2006, marcând de 7 ori. Ulterior titlul de campioană a ajuns la rivala Inter Milano

Scandalul Calciopoli a fost cel mai mare scandal din fotbalul italian și poate din fotbalul mondial. El a izbucnit în 2006, iar consecințele sale au venit după ce naționala Italiei a cucerit titlul mondial. Procuratura italiană a intrat în posesia unor înregistrări în care manageri și arbitri puneau la cale modul în care trebuiau conduse meciurile din Seria A și Serie B. În urma acelui scandal Juventus a fost deposedată de două titluri de campioană a Italiei. Cel din 2004-2005 a fost anulat și nu a mai fost acordat, iar cel din 2005-2006 a fost trimis în curtea rivalei Inter Milano.

Tot în 2006, în urma scandalului Calciopoli, Juventus a fost retrogradată și a jucat un sezon în Serie B. Milan, Fiorentina, Lazio si Reggina au fost și ele penalizate. Tot atunci Luciano Moggi, președintele de atunci al lui Juventus, a fost condamnat la 5 ani de închisoare și a primis interdicție pe viață în activitatea fotbalistică.

  • 34 de titluri de campioană a Italiei are Juventus
Tags: