Fotbal international

Juventus a vândut câte două tricouri pe minut de la transferul lui Ronaldo. A încasat o sumă fabuloasă

05.08.2018 | 16:43
Juventus a vândut câte două tricouri pe minut de la transferul lui Ronaldo

Torinezii au dat lovitura în această vară prin aducerea lui Cristiano Ronaldo de la Real Madrid. Juventus a vândut câte două tricouri pe minut de la transferul lui Ronaldo. În doar trei săptămâni s-au vândut peste 55.000 de tricouri inscripționare cu numele starului portughez. Stocurile din Torino s-au epuizat deja, în condițiile în care încă mai sunt cereri.

Pe data de 10 iulie 2018, Juventus Torino a plătit 117 milioane de euro clubului Real Madrid pentru a-și asigura serviciile atacantului portughez Cristiano Ronaldo până în anul 2022. O sumă record pentru un jucător de 33 de ani, care practic nu mai oferă nicio altă alternativă de vânzare. Însă clubul italian, al cărui statut a crescut după oficializarea transferului, intenționează să profite la maximum de popularitatea câștigătorului Balonului de Aur pentru a face ca investiția din această vară să fie una profitabilă, în special prin vânzarea de produse care au inscripționate chipul sau numele lui Cristiano Ronaldo.

Șefii lui Juventus au lansat perfect campania de vânzări de produse marca Ronaldo la Juve. În doar trei săptămâni de la transfer au fost vândute peste 55.000 de tricouri, a câte 140 de euro fiecare, atât în magazinele din Torino, cât și pe internet. Asta înseamnă două tricouri vândute pe minut și venituri de 7,7 milioane de euro. Prin comparație, Neymar a vândut 50.000 de tricouri la PSG în primele două luni de prezență în capitala Franței, iar în total până în prezent a vândut 86.000 de unități.

Juventus a vândut câte două tricouri pe minut de la transferul lui Ronaldo

Cristiano Ronaldo are un succes comercial colosal! În primul rând este vorba despre o operațiune extraordinară a furnizorului de echipament al lui Juventus, Adidas, deoarece acesta percepea mare parte din aceste venituri, lăsând clubului 10-12% din prețul unui tricou. Dacă se va menține ritmul comenzilor, se estimează că într-un an veniturile din vânzarea tricourilor vor fi între 55 și 65 de milioane de euro.

Succesul vânzărilor este atât de mare încât Juventus Torino a rămas fără tricouri pe stoc. Cele inscripționate cu numele lui Cristiano Ronaldo care au fost comandate online vor fi expediate către cumpărători abia în luna octombrie, după aprovizioanare. O întârziere care este ușor de explicat: cluburile își comandă rezervele de la producătorii de echipamente cu aproximativ un an înainte de a fi scoase la vânzare. Cu toate acestea, în urmă cu 12 luni cei de la Juventus nu știau încă faptul că vor da marea lovitură pe piața transferurilor prin aducerea lui Cristiano Ronaldo la campioana Italiei.

Ronaldo este răsplătit de șefii lui Juventus

Pentru a fi siguri că nimic nu îi lipsește la Torino și că gândul îi stă doar la fotbal, oficialii lui Juventus sunt dispuși să îi facă toate poftele lui Cristiano Ronaldo. Portughezul a primit două vile în una dintre cele mai bune zone ale orașului. Cele două locuințe de lux se află în aceeași curte și au piscină și sală de fitness. Casele în care locuiște Cristiano Ronaldo nu pot fi văzute de departe, fiind înconjurate de o pădure care o fac aproape imposibil de observat. În același timp, locuințele luxoase sunt foarte aproape de centrul orașului Torino și se pare că acest lucru i-a câștigat imediat inima starului portughez.

Tags: