Fotbal international

Juventus se pregătește pentru orice la meciul cu Ajax. În dimineața meciului ședință de lovituri de la 11 metri

16.04.2019 | 15:08
Juventus se pregateste pentru orice la meciul cu Ajax In dimineata meciului sedinta de lovituri de la 11 metri

Juventus se pregătește pentru absolut orice la meciul cu Ajax. Antrenorul Massimiliano Allegri se gândește serios la toate scenariile posibile pentru returul cu Ajax, prin urmare a decis în dimineața partidei ca jucătorii săi să nu facă altceva decât să execute lovituri de la 11 metri. Partida de la Amsterdam s-a încheiat cu scorul de 1-1 și Allegri se gândește că nu este deloc imposibil ca și la retur tabela să arate același scor chiar și după eventualele reprize de prelungiri.

Juventus – Ajax. Torinezii au exersat loviturile de la 11 metri

Drept urmare, tehnicianul bianconerilor a cerut tuturor jucătorilor să execute serii de lovituri de la 11 metri. Allegria pregătit și lista celor care vor fi trimiși să execute în cazul în care meciul urmează a se decide la loviturile de departajare și deși nu s-a făcut public numele jucătorilor presa italiană speculează că în primii cinci vor intra Cristiano Ronaldo, Leo Bonucci, Miralem Pjanic, Federico Bernardeschi și Emre Can, ultimul în cazul în care pe teren nu s-ar afla Paulo Dybala. Dacă argentinianul va fi pe teren el ar intra în TOP 5. Totodată, dacă se va acorda penalty în timpul regulamentar Cristiano Ronaldo va fi executantul.

Cei de la Ajax nu ar fi deloc înfricoșați la ideea că partida s-ar putea duce spre loviturile de departajare. Antrenorul Eric ten Hag chiar și-ar dori să se ajungă la acest moment. Explicația lui e simplă. “Noi nu executăm lovituri de la 11 metri doar pentru situații de acest gen. La noi loviturile de la 11 metri fac parte din programul zilnic de antrenament și toată lumea trebuie să exerseze.

Juventus - Ajax. Cristiano Ronaldo va fi executantul unui penalty în meci, dacă se va acorda
Juventus – Ajax. Cristiano Ronaldo va fi executantul unui penalty în meci, dacă se va acorda

Onana, portarul care apără lovituri de la 11 metri

Nu ne e teamă dacă vom ajunge la lovituri de departajare. Avem un mare atuu din acest punct de vedere. Portarul nostru, Onana, este recunoscut ca unul dintre cei mai buni în lume la apărat astfel de execuții. Noi avem un mare avantaj față de Juventus. Nu există presiune, ceea ce reușim să facem acum e permament un bonus.

Nimeni nu ne condiționează să câștigăm Champions League, jucăm pentru că vrem să vedem până unde putem ajunge. Este un grup foarte unit și cu relații strânse, de camaraderie. Frenkie de Jong s-a accidentat, e important pentru noi, dar numai el va decide dacă va juca sau nu. Nu îl va obliga nimeni și la fel este pentru orice jucător. Deviza noastră este să faci totul cu plăcere.”