Sport

Massimiliano Allegri, în alertă! Juventus rămâne fără atacanți! Alvaro Morata și Paulo Dybala nu vor să mai joace la Torino

Veștile proaste se țin lanț de Juventus. „Bătrâna Doamnă” traversează una dintre cele mai slabe perioade din istorie în Serie A, iar acum e pe cale să rămână fără cei mai importanți doi atacanți.
14.01.2022 | 09:27
Massimiliano Allegri in alerta Juventus ramane fara atacanti Alvaro Morata si Paulo Dybala nu vor sa mai joace la Torino
ADVERTISEMENT

Juventus e în creștere de formă după ce a avut parte de unul dintre cele mai proaste începuturi de campionat din istorie. „Bătrâna Doamnă” are o serie de șapte meciuri la rând fără înfrângere, dintre care cinci au fost victorii, și s-a apropiat de primele patru locuri ale clasamentului.

Echipa lui Massimiliano Allegri este pe locul 5, cu 38 de puncte, trei mai puține decât Atalanta. În acest sezon, Juve are una dintre cele mai modeste ofensive din Serie A, marcând doar 32 de goluri.

ADVERTISEMENT

Problemele pot deveni și mai mari la acest capitol, deoarece Allegri este pe cale să își piardă cei mai valoroși doi atacanți din lot: Paulo Dybala si Alvaro Morata. Dacă ibericul e împrumutat de la Atletico Madrid și vrea la Barcelona, argentinianul nu vrea să semneze prelungirea contractului și poate pleca gratis, la vară.

Juventus rămâne fără atacanți! Morata vrea la Barcelona, Dybala nu semnează prelungirea contractului

În ianuarie, Paulo Dybala (28 de ani) a intrat în ultimele șase luni de contract cu Juventus și se pare că a refuzat prelungirea înțelegerii cu bianconerii, după un conflict avut la o rundă de negocieri.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii de la Marca au anunță că Juventus i-a oferit lui Paulo Dybala o ofertă inferioară din punct de vedere financiar, lucru care l-a nemulțumit total pe argentinian și care l-au determinat pe acesta să nu își mai dorească alte negocieri cu echipa la care joacă din 2015.

Posibilitatea unui transfer gratuit a „decarului” de la Juventus stârnește interes din partea multor cluburi mari din Europa. Încă dinainte ca Dybala să intre în ultimele șase luni de contract și să refuze prelungirea cu italienii, sud-americanul era pe lista a cel puțin trei echipe din Premier League: Manchester United, Liverpool și Tottenham.

ADVERTISEMENT
  • 9 goluri și 4 pase decisive are Paulo Dybala în acest sezon pentru Juventus

Allegri face eforturi disperate să îl păstreze pe Alvaro Morata

Mai mult ca sigur, la vară, Juventus va rămâne și fără Alvaro Morata (29 de ani). Spaniolului îi expiră împrumutul de la Altetico Madrid și nu pare că își mai dorește să continue la Torino.

Mai mult, atacantul ar pleca de la Juve încă din această perioadă de mercato, fiind dorit cu insistență la Barcelona, acolo unde se pare că și el își dorește la fel de tare să joace.

ADVERTISEMENT

Conștient probabil și de problemele pe care le întâmpină Juventus în atac, Max Allegri face eforturi disperate să îl păstreze pe Morata măcar până la finalul sezonului. La început de 2022, antrenorul italian a dezvăluit ce i-a transmis spaniolului, care a marcat șapte goluri în acest sezon, în toate competițiile.

„Morata nu pleacă nicăieri! În primul rând, el este un jucător care a marcat anul trecut 21 de goluri, anul acesta șapte, fără să luăm în calcul loviturile de pedeapsă. Este un jucător cu care se poate face performanță.

Din păcate, în fotbal, anumitor jucători li se pun niște etichete, care sunt greșite. E nevoie de vreo 4-5 atacanți ca să îl poți înlocui pe Morata. Am vorbit cu el, i-am spus că nu se mișcă de aici. I-am spus că rămâne și că trebuie să o facă cu mare entuziasm și să fie calm, pentru că avem nevoie de el”, a declarat Allegri.

În afara de Morata și Dybala, Juventus îi mai are ca oameni de atac pe Moise Kean (21 de ani), Federico Bernardeschi (27 de ani), Kaio Jorge (19 ani), Federico Chiesa (24 de ani), Marley Ake (21 de ani) și Marco Da Graca (19 ani).

ADVERTISEMENT