Fotbal intern

Juventus Bucureşti, stadion nou în inima Capitalei! Cât va costa noua arenă

20.04.2018 | 19:46
Juventus Bucuresti stadion nou in inima Capitalei Cat va costa noua arena
Stadionul din cartierul Colentina, Bucureşti

Cei de la Juventus Bucureşti vor avea în sfârşit propriul stadion în cartierul Colentina. Vreme de 7 ani soarta bazei sportivei care a fost dată în folosinţă gratuit către Asociaţia Sport Club Juventus Bucureşti a fost pasată prin tribunale. Primăvara trecută, moştenitorul unui industriaş interbelic a primit în instanţă două stadioane, patru terenuri de antrenament, vestiarele şi anexele, iar activitatea pe baza din Colentina a fost suspendată.

După un an de tensiuni, Curtea de Apel Bucureşti a lăsat baza sportivă către autorităţi, iar proprietarul va fi despăgubit de stat: “S-a făcut dreptate pentru copiii noştri, pentru copiii cartierului Colentina, pentru copiii Sectorului 2. Avem 300 de copii pe iniţiere. Totul e gratuit. În timp ce şcolile de stat, seara, la ora 6, când se termină cursurile, se închid, şi terenurile de sport rămân închise până a doua zi dimineaţă şi copiii din blocuri nu au acces la terenurile de sport, la noi, Baza Juventus este deschisă tot timpul”, a spus Lorena Balaci, administrator la Şcoala de Fotbal Juventus Bucureşti.

Juventus Bucureşti, stadion de 15 milioane de euro

Primăria vrea acum să acceseze 15 milioane de euro de la Guvern, pentru modernizarea stadionului de la Colentina: “Se creează premizele favorabile pentru a înainta documentaţia către CNI. Noi, împreună cu clubul Juventus o să trimitem documentaţia pentru a fi modernizat acest stadion. Prin această decizie definitivă şi irevocabilă, stadionul rămâne în folosinţa statului prin Primăria Sectorului 2. Nefiind vorba despre un stadion foarte mare, vorbim de o bază sportivă cu un stadion de 10 – 15 mii de locuri, plus câteva anexe, săli, poate şi un bazin. Vorbim de 10 – 15 milioane de euro, maximum”, a declarat Dan Cristian Popescu, viceprimarul Sectorului 2, potrivit Digi Sport.