Fotbal international

Juventus îşi blindează vedetele: contract nou şi salariu mărit pentru bosniacul Pjanic

07.08.2018 | 10:03
Juventus isi blindeaza vedetele contract nou si salariu marit pentru bosniacul Pjanic

Juventus are gânduri mari pentru acest sezon, după venirea lui Cristiano Ronaldo şi exceptând plecarea lui Gonzalo Higuain la AC Milan îşi blindează vedetele. Masimmiliano Allegri a informat conducerea clubului asupra faptului că sosirea starului portughez de la Real Madrid nu trebuie să ducă şi la cedarea altor piese de bază, exceptându-l pe Higuain. El a insistat pe ideea că toţi jucătorii valoroşi trebuie să rămână sub comanda sa, după ce Juventus a făcut în această vară cea mai spectaculoasă campanie de achiziţii din ultimii 20 de ani.

La Torino au mai venit în afara lui Cristiano Ronaldo, pentru care campionii Italiei au plătit 105 milioane euro,fundaşul Leonardo Bonucci, de fapt o întoarcere la matcă după numai un sezon, dar Milan a ieşit bine din afacere (Caldara plus Higuain), fundaşul dreapta Joao Cancelo, mijlocaşul la închidere Emre Can şi portarul Matia Perin. Acum e însă momentul în care trebuie acordată atenţia cuvenită numelor grele din lot existente şi în sezonul anterior.

Juventus, contract nou şi salariu mărit pentru Pjanic. Era în atenţia lui Real Madrid

După ce argentinianul Paulo Dybala a primit salariul dorit, 7,3 milioane euro, a venit momentul unuia dintre cei mai importanţi jucători din compartimentul median, bosniacul Mirjalem Pjanic, despre care atât presa din Italia cât şi cea din Spania au scris în ultima vreme că ar fi intrat serios pe radarul preşedintelui lui Real Madrid,Florentino Perez, mai ales în cazul în care galacticii s-ar despărţi de croatul Luka Modric. Pjanic era văzut drept omul perfect care să asigure geometria de la mijlocul terenului.

Juventus, contract nou și mărire de salariu pentru Pjanic . Allegri nici nu a vrut să audă de despărţirea de bosniac, acesta fiind dorit de Real Madrid
Juventus, contract nou și mărire de salariu pentru Pjanic . Allegri nici nu a vrut să audă de despărţirea de bosniac

Însă Madridul trebuie să caute în altă parte jucătorii de profilul lui Pjanic. Pentru că Juve nu vrea să se despartă de bosniac şi l-a anunţat că îl aşteaptă să se aşeze la masa tratativelor pentru prelungirea actualului contract până în 2023 şi, evident, cu o mărire substanţială de salariu. Pjanic are în prezent un salariu anual de 4,3 milioane euro, iar tatăl său declara că Juve ar trebui să îi facă 8 milioane, pentru a fi sigură de faptul că băiatul său nu va pleca. Torinezii nu merg însă atât de sus cu propunerea, ci îi oferă bosniacului 6 milioane net, ceea ce este foarte bine.

Pjanic, ţinta marilor puteri din Europa

Pjanic nu a făcut nici un fel de declaraţie asupra posibilităţii de a pleca, semn că se simte bine la Torino şi nu ar dori să lase Juventus, deşi sunt destule cluburi care l-ar lua şi mâine cu ochii închişi, nu numai Real Madrid. Şi Manchester United, Chelsea, Arsenal sau Bayern Munchen nu ar sta nici un minut pe gânduri dacă ar afla că jucătorul vrea să plece de la Juve şi că acesta ar fi de vânzare.

Cu actuala echipă care se construieşte acum în capitala Piemontului fanii au mari speranţe că în sfârşit Juventus va reuşi să readucă trofeul Champions League la Torino. Allegri are la dispoziţie cel mai bun lot posibil şi, în mod normal, nu ar trebui să aibă concurenţă în campionat, chiar dacă Inter a făcut şi ea o campanie de achiziţii foarte bună şi se anunţă principalul rival, dar mai degrabă principala variantă pentru locul 2. Asta dacă nu cumva Juve, în obsesia Champions League, nu va neglija campionatul, pentru trofeul european.