Fotbal international

Juventus l-a avut în mână în 2002 pe Cristiano Ronaldo! Blocat de Salas

10.07.2018 | 19:31
Juventus la avut in mana in 2002 pe Cristiano Ronaldo Blocat de Salas

Juventus l-a avut în mână pe Cristiano Ronaldo încă din 2002! Ronaldo era la început de carieră, avea doar 17 ani, venise la Torino şi efectuase controlul medical, mai urma doar să semneze contractul şi devenea un jucător bianconero. Luciano Moggi, omul cheie din vechiul Juventus, se ocupase de toate, dar totul a căzut din cauza chilianului Marcelo Salas.


UPDATE, 10 iunie, ora 19:31 / Cristiano Ronaldo s-a transferat la Juventus, la 16 ani distanţă de când clubul din Serie A l-a vrut prima oară. Real Madrid a anunţat transferul atacantului de 33 de ani la campioana Italiei, în schimbul acestuia urmând să primească 105 milioane de euro.


La acea vreme Gianni di Marzio, cel care astăzi dă în exclusivitate pe contul său marile manevre din fotbalul italian, lucra pentru Juventus pe probleme de mercato internaţional şi a decis să meargă la Lisabona, pentru a-l vedea pe Ricardo Quaresma de la Sporting, echipă care era pregătită de românul Laszlo Boloni şi care tocmai câştigase titlul în Portugalia.

Juventus l-a avut în mână în 2002 pe Cristiano Ronaldo. Portughezul, supărat că valorează doar 100 de milioane de euro

Di Marzio a rămas însă şocat de calităţile unui puşti de 17 ani, care era încurajat permanent din tribună de către mama sa. A povestit imediat la Juventus ce a văzut şi a făcut recomandarea ca de urgenţă să se încerce achiziţionarea perlei lui Sporting, care avea ceva din geniul lui Maradona. Luciano Moggi l-a chemat, a aranjat ca portughezii să primească nu 2,5 milioane dolari, cum cereau, ci dublul sumei şi mai urma doar ca atacantul chilian Marcelo Salas, “El Matador” să accepte să meargă la schimb la Sporting. Lucru care nu s-a întâmplat, Salas preferând să plece în Argentina, la River Plate. Şi astfel Juve l-a ratat pe Cristiano Ronaldo.

Juventus l-a avut în mână pe Cristiano Ronaldo în 2002 . Italienii îl urmăreau pe Quaresma şi l-au văzut pe Ronaldo. Antrenor era românul Laszlo Boloni
Juventus l-a avut în mână pe Cristiano Ronaldo în 2002 . Italienii îl urmăreau pe Quaresma şi l-au văzut pe Ronaldo

Acesta este însă acum tot mai aproape de torinezi. El a declarat că este clar că nu mai este dorit la Madrid, pentru că Florentino Perez a scăzut preţul său de vânzare la 100 de milioane euro, ceea ce portughezul a considerat o ofensă: “Dacă atâta valorez pentru ei e clar că e moment să plec, pentru că nu mai sunt dorit la Madrid”, a titrat pe prima pagină de joi cotidianul Marca. Toate drumurile lui CR7 par astfel a duce tot mai mult spre Torino.