Fotbal international

Juventus, pusă la zid după ce a aderat la Superliga Europeană: ”Ce naiba caută acolo?”

20.04.2021 | 11:45
Juventus pusa la zid dupa ce a aderat la Superliga Europeana Ce naiba cauta acolo
ADVERTISEMENT

Campioană în ultimele nouă sezone în Serie A, Juventus Torino este pusă la zid după ce a aderat la Superliga Europeană, iar selecționerul naționalei Norvegiei consideră că nu merită să fie în această competiție.

Șase cluburi din Premier League, trei din Serie A și alte trei din La Liga au anunțat înființarea Superligii Europene, o competiție cu circuit închis care vrea să revoluționeze competițiile continentale.

ADVERTISEMENT

UEFA a anunțat măsuri radicale în cazul în care proiectul va fi pus în aplicare, iar jurnalistului italian Fabrizio Romano a detonat bomba și a anunțat că actuala ediție a Champions League ar putea avea o câștigătoare la masa verde.

Superliga Europeană naște discuții aprinse, iar Juventus e criticată

Majoritatea oamenilor de fotbal critică decizia celor 12 mari cluburi de a înființa Superliga Europeană, iar o reacție acidă a avut și selecționerul echipei naționale a Norvegiei, Stale Solbakken, care le-a luat în vizor pe Juventus, Tottenham și Arsenal.

ADVERTISEMENT

”Din punct de vedere sportiv, ce naiba ar căuta Juventus într-o astfel de competiție? În ultimii ani, a fost eliminată din Champions League de Lyon, Porto și Ajax. Acum, Juventus poate rata calificarea în Champions League, a pierdut cu Atalanta”, a declarat tehnicianul pentru nrk.no.

”Trei sau patru formații pe care le-am avut când am antrenat la Copenhaga le-ar fi bătut pe Tottenham și Arsenal într-o dublă manșă, în situația în care se află ele acum. West Ham și Leicester sunt mult mai bune acum decât Tottenham și Arsenal”, a mai spus Solbakken.

ADVERTISEMENT

Solbakken, nemulțumit de formatul noii competiții

”Tottenham nu mai e una dintre primele 30 de echipe din Europa. În Superliga Europei nu va fi vreo consecință dacă o echipă va câștiga sau va termina pe ultima poziție. Aceste cluburi au devenit atât de nepopulare în ultimele ore, încât au făcut ca UEFA și FIFA să arate ca Maica Tereza”, a afirmat selecționerul Norvegiei.

Președintele UEFA, Alexander Ceferin, a lăsat la o parte orice urmă de tact și diplomație și a pornit un atac devastator la adresa lui Andrea Agnelli, președintele lui Juventus, și l-a numit șarpe, deși i-a botezat fiica.

ADVERTISEMENT

Cagliari, Atalanta și Hellas Verona cer excluderea lui Inter, AC Milan și Juventus din Serie A, după ce toate trei au fost de acord să participe la Superliga Europei, competiție care poate alinia cele mai bune cluburi din campionatele de top europene.

ADVERTISEMENT