Fotbal international

JUVENTUS-REAL MADRID. Tot ce TREBUIE să ştii: bani, cote, cifre

Juventus - Real Madrid   2,90  3,15  2,60 ...
03.06.2017 | 00:08
JUVENTUSREAL MADRID Tot ce TREBUIE sa stii bani cote cifre
ADVERTISEMENT

Juventus – Real Madrid   2,90  3,15  2,60 

A venit ziua cea mare a finalei Ligii Campionilor, cea mai importantă competiţie a fotbalului pentru cluburi. Cardiff este gazda din 2017, iar interesul este unul uriaş. Juventus şi Real Madrid se înfruntă pentru supremaţie, pe „Millennium Stadium”, în faţa a 70.000 de oameni. Şi cu siguranţă vor fi scântei. Specialiştii o văd pe Juve ca fiind echipa mai bună, dar o dau pe Real Madrid favorită!

Spaniolii parcă nu ştiu să piardă finale. Le-au câştigat pe ultimele 5 disputate, serie începută în 1998, chiar contra lui Juventus. Au pierdut doar 3 dintre cele 14 meciuri jucate în ultimul act! De partea cealaltă, italienii au un adevărat complex al finalelor. Doar două câştigate din 8! Dar când te uiţi pe formula de start a lui Juventus, la omul de pe bancă, parcă pare totul clar. Real Madrid va avea cel mai greu meci din glorioasa-i istorie în Liga Campionilor. FANATIK vă prezintă toate datele marelui meci.

ADVERTISEMENT

STADION

A doua arenă acoperită din lume

Pe 30 iunie 2015, s-a anunţat că finala ediţiei 2017 a Ligii Campionilor se va disputa la Cardiff. Pentru capitala Ţării Galilor, marele moment a sosit. Iar „Millennium Stadium” este gata de sărbătoare. Arena are o capacitate de 74.500 de locuri şi a fost inaugurată în iunie 1999, cu un meci de rugby. Gazdele obţineau prima victorie din istorie în faţa Africii de Sud. Pe 29 martie 2000, s-a disputat primul meci al naţionalei de fotbal a Ţării Galilor, contra Finlandei. Jari Litmanen a dat primul gol, iar nordicii s-au impus cu 2-1. Între 2001 şi 2006, pe perioada în care stadionul „Wembley” a fost închis pentru modernizare, „Millennium” a fost gazda FA Cup. 3 dintre cele 6 ediţii au fost câştigate de Arsenal, iar Liverpool s-a impus de două ori. Arena are acoperiş retractabil, iar cele două părţi cântăresc 400 de tone şi se închid/deschid în 20 de minute. Este al doilea cel mai mare stadion acoperit din lume, după „Cowboys Stadium”, Texas, SUA. Suprafaţa de joc este compusă din 7.412 pătrate de iarbă, care pot fi demontate în cazul în care sunt găzduite concerte sau alt tip de evenimente.

ORAŞUL

Bitter over beer in Caerdydd!

Cardiff, capitala Ţării Galilor, are doar 350.000 de locuitori. Reprezintă patru procente din suprafaţa urbană a Londrei, capitala Angliei. Iar pentru localnici, numele corect este Caerdydd. A fost de două ori Capitala Europeană a Sportului. Este la aproximativ 240 de kilometri de Londra şi este despărţit de Anglia doar de Estuarul Severn. Pentru cei care plănuiesc să vadă finala de la faţa locului, Cardiff are şi foarte multe locuri interesante de vizitat. Castelul, situat chiar în centrul oraşului, este imposibil de ratat. De asemenea, Muzeul Naţional dispune de o impresionantă colecţie de artă. Portul oraşului este vibrant, cu numeroase magazine, restaurant şi baruri. Râul Taff, care trece chiar pe lângă stadionul pe care se va disputa finala Ligii Campionilor, este de asemenea foarte bine pus în valoare. Plimbările cu barca pe Taff sunt, cu siguranţă, o experienţă memorabilă. Cardiff este un oraş primitor şi pentru gurmanzi. Nu rataţi cârnaţii locali, mielul făcut după o reţetă specific galeză şi chiar prăjiturile care se prepară peste tot. Ce să mai spunem despre băuturile alcoolice… Galezii iubesc un singur lucru mai mult decât berea. Bitterul!

ADVERTISEMENT

ISTORIE

11-2 pentru „galactici”

La Cardiff se înfruntă două dintre cele mai titrate echipe din fotbalul european. Despre performanţele celor de la Real Madrid în Cupa Campionilor Europeni şi Liga Campionilor rămân puţine de spus. Cifrele vorbesc singure. „Galacticii” au câştigat trofeul de 11 ori, ultima dată chiar anul trecut, la Milano, după o finală contra rivalei din capitala Spaniei, Atletico Madrid. De partea cealaltă, Juventus s-a impus de două ori, în 1985 şi 1996, deşi a jucat nu mai puţin de 8 finale. Ultima dintre ele a fost pierdută în faţa Barcelonei, la Berlin, în 2015. În 2003, „zebrele” au cedat în faţa rivalei AC Milan, după lovituri de departajare. În fine, la singura confruntare dintre Real Madrid şi Juventus în finala Ligii Campionilor, în 1998, la Amsterdam, spaniolii s-au impus datorită unui gol marcat de Predrag Mijatovic. Italienii nu îşi pot aminti cu bucurie nici de prima finală câştigată, în 1985, la Bruxelles, pe stadionul Heysel. În „cea mai neagră oră din istoria competiţiilor UEFA”, aşa cum a fost numită, 39 de suporteri ai lui Juve au murit, iar alţi 600 au fost răniţi. Un perete al stadionului s-a prăbuşit pe fanii care fugeau panicaţi, după ce fuseseră atacaţi de huliganii englezi. Pe teren, italienii o învingeau pe Liverpool cu 1-0. În fine, „alb-negrii” s-au impus şi în 1996, în faţa lui Ajax, la Roma, după lovituri de departajare.

BANI

Campioana ia 100 de milioane de euro

Cea mai importantă competiţie a cluburilor din Europa aduce şi câştiguri pe măsură. Premiile au fost mărite pentru actuala ediţie, astfel că s-a ajuns la un adevărat record din acest punct de vedere. Înainte de startul competiţiei, UEFA a anunţat că are peste 1,2 miliarde de euro de împărţit pentru cele 32 de cluburi participante. Câştigătoarea va încasa cu siguranţă peste 100 de milioane de euro. Dar cum se face împărţirea? Există două părţi de premiere. Un bonus fix, care în acest an este în valoare de 761,9 milioane de euro, plus o sumă venită din drepturi de marketing, aşa numitul „market pool”, care însumează 507 milioane de euro. Prima parte este fixă, iar cea de-a doua poate varia în funcţie de contribuţia pe care o are fiecare dintre echipe. Astfel, din suma fixă, câştigătoarea UCL încasează între 54 şi 57,2 milioane de euro, în funcţie şi de rezultatele din grupe. Doar pentru finală, câştigătoarea ia 15,5 milioane de euro, iar învinsa 11 milioane de euro. Cum şi din market pool ar avea de primit o sumă mai mare decât a celorlalte participante, pragul de 100 de milioane de euro va fi trecut cu uşurinţă de echipa care se impune la Cardiff.

ADVERTISEMENT

ABSENŢI

Aşteptându-l pe Gareth

În Ţara Galilor, toată lumea este atentă la fiecare informaţie despre Gareth Bale. Va fi gata pentru finală băiatul de 100 de milioane de euro al Cardiffului? A jucat ultima partidă în urmă cu mai bine de o lună, contra Barcelonei, când a ieşit repede de pe teren, din cauza unei accidentări. De atunci se antrenează ca un nebun. Cu un singur obiectiv. Finala! Se pare că a reuşit. Va fi gata pentru meciul cu Juve. Doar că aici intervine Zidane, care este gata să ia o decizie surprinzătoare. Antrenorul francez este decis să îl lase pe bancă pe Bale şi să înceapă cu Isco. Spaniolul a fost în mare formă pe final de sezon şi ar urma să primească o răsplată, mai ales că şi-a prelungit contractul. Dacă pentru atac există opţiuni, o mare problemă este pe linia de fund. Dani Carvajal este incert. În cazul în care nu va fi recuperat, Zidane are două opţiuni, dar niciuna prea bună. Fie îl trece pe Nacho pe dreapta, fie îi mai dă o şansă lui Danilo. Allegri nu are bătăi de cap. Poate trimite tot ce are mai bun pe teren. Accidentatul Pjaca nu era o variantă pentru titularizare.

VEDETE

Inflaţie mare, mon cher!

Cum Gareth Bale va fi, cel mai probabil, lăsat pe banca de rezerve, Cristiano Ronaldo va acapara toate privirile, cu siguranţă. Este „Balonul de Aur”, este marea vedetă a lui Real Madrid. Asta pentru că mai mult ca niciodată la „galactici”, toată lumea pare că joacă pentru el. Pentru a-l face erou pe Ronaldo. Iar portughezul nu a dezamăgit în această primăvară de Liga Campionilor. Şi, totuşi, mulţi cred că adevăratele vedete ale lui Real Madrid sunt Marcelo şi… mijlocul terenului. Fundaşul brazilian a fost fabulos în acest sezon. Iar băieţii care organizează jocul la Real Madrid, Modric, Casemiro şi Kroos, s-au completat absolut incredibil.
La Juventus, marea vedetă este… defensiva. Deşi campioana Italiei dispune de fotbalişti ca Dybala şi Higuain în atac. Un singur gol a încasat Juve în cele 6 meciuri din fazele eliminatorii. De la AS Monaco, pe final, când italienii aveau 4-0 la general. Zero de la Porto. Zero de la Barcelona! Aşa că, orice s-ar spune, Buffon, Chiellini, Bonucci şi Barzagli sunt marile vedete ale lui Juventus. Plus Allegri, un geniu al tacticii. Iar aceste vedete ajută starurile de clasă mondială de la mijloc şi din atac. Juventus este echipa completă din această finală.

ADVERTISEMENT

COTE

Realmente meci de 1X2

Finala Ligii Campionilor este un meci de 1X2. Poate cea mai tristă afirmaţie din lumea pariurilor, dar de data asta chiar adevărată. O arată şi cotele. În mod surprinzător am putea spune, Real Madrid este considerată favorită. Betano oferă madrilenilor o cotă de 2,60 la victorie, faţă de 2,90 pentru ca Juve să se impună în timpul regulamentar. 3,15 pentru X şi prelungiri. Pentru câştigarea competiţiei, Juventus are 1,97, iar Real Madrid a primit 1,85. La un meci cu atâtea vedete pe teren, foarte interesante sunt şi cotele la marcatori. 2,17 oferă Betano pentru gol marcat de Ronaldo şi 31,00 pentru un hat-trick. De la Juve, favoriţi să marcheze ar fi cei doi super argentinieni. 2,38 pentru gol Higuain şi 41 pentru hat-trick „Pipita”. Dybala are 3,20 la gol şi 91 la hat-trick. Favoritul local, Gareth Bale, are 3,85 la gol marcat. O cotă interesantă ar fi şi gol Miralem Pjanic, 4,60, bosniacul fiind un super-executant al loviturilor libere. De asemenea, Sergio Ramos poate fi din nou erou pentru Real Madrid. Cotă 9,00 la Betano pentru un gol marcat. Aceeaşi cotă şi pentru Chiellini, şi el cu un joc de cap ireproşabil.

BLESTEM

„Tradiţia” gazdelor de pe „Millenium”

Pe lângă super-echipa lui Juventus, Real Madrid mai are un adversar redutabil. Blestemul Ligii Campionilor asupra deţinătoarelor trofeului. Cel mai important trofeu european nu a avut până acum acelaşi câştigător doi ani la rând. Ceea ce înseamnă că niciodată nu s-a întâmplat ca o echipă să îşi apere titlul. Real Madrid s-a impus anul trecut la Milano, în faţa lui Atletico Madrid, iar în acest sezon a avut un traseu destul de facil spre apărarea trofeului. Doar Bayern München le-a pus probleme „galacticilor”, dar un sprijin serios de la arbitri i-a împins atunci spre semifinale. Dar Juventus este, la ora actuală, un adversar de cel mai înalt calibru. Astfel că blestemul campioanelor poate continua. În plus, o altă statistică le dă fiori fanilor „blanco”. În primele 11 finale disputate pe „Millennium Stadium”, formaţia care a ocupat vestiarul gazdelor a reuşit să şi ridice trofeul. Dacă va fi la fel şi sâmbătă, Juventus, echipa considerată gazdă, va fi noua regină a Europei.

Echipe probabile:
Real Madrid (4-3-3): Navas – Nacho, Varane, Ramos, Marcelo – Modric, Casemiro, Kroos – Isco, Ronaldo, Benzema. Antrenor: Zinedine Zidane.
Juventus: (3-4-2-1): Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Alves, Pjanic, Khedira, Sandro – Dybala, Mandzukic – Higuain. Antrenor: Massimiliano Allegri.

2,17 este cota BETANO pentru „gol Ronaldo”

2,38 este cota BETANo pentru „gol Higuain”

1,65 este cota BETANO pentru „PSFX”

1,88 este cota BETANO pentru „ambele marchează”

2,25 este cota BETANO pentru „peste 2,5 goluri”

9 victorii şi 3 egaluri, fără nicio înfrângere este parcursul lui Juventus în ediţa actuală a Ligii Campionilor

800.000 de euro este prima promisă de conducere jucătorilor de la Real dacă vor câştiga finala Ligii Campionilor

„Abia aştept finala. Echipa este pe val. Cei care joacă o fac foarte bine. Trebuie să câştigăm Champions League. Le mulţumesc fanilor pentru sprijinul de până acum şi îi aştept să-i aud la Cardiff” – Cristiano Ronaldo

„Este cel mai important meci care se poate juca. Personal, mă aşteaptă un meci foarte dificil pentru că adversarii sunt obişnuiţi să joace astfel de partide, sunt sus de atâţia ani” – Gonzalo Higuain

ADVERTISEMENT