Fotbal international

Cum a distrus Florentino Perez visul lui Higuain. Vârful lui Juve vrea răzbunare

Tatăl golgeterului lui Juventus, Jorge Higuain, vorbeşte despre modul în care fiul său, Gonzalo, a fost nevoit să plece cu ani în urmă de la Real Madrid.
03.04.2018 | 10:23
Cum a distrus Florentino Perez visul lui Higuain Varful lui Juve vrea razbunare

Dacă actualul antrenor al lui Real Madrid, francezul Zinedine Zidane, este legat în cariera sa şi de o importantă perioadă petrecută la Juventus, există şi în tabăra campioanei Italiei din ultimele şase ediţii o situaţie asemănătoare. Vârful de atac argentinian Gonzalo Higuain a îmbrăcat tricoul madrilenilor, în perioada 2007-2013, jucând 190 de meciuri şi înscriind 107 goluri. De altfel, Higuain a fost adus în Europa, de la River Plate, de către spanioli pentru ceea ce astăzi pare o sumă derizorie, doar 12 milioane de euro.

Visul lui Gonzalo, al cărui tată, Jorge, a fost şi el fotbalist (a jucat în Franţa, la Brest, acolo unde s-a şi născut Gonzalo) era să joace până la final de carieră pe Santiago Bernabeu, Real Madrid fiind clubul iubit încă de copil. Când a ajuns să calce pe iarba de pe Bernabeu a izbucnit imediat în lacrimi de fericire. Higuain s-a înţeles excelent cu Cristiano Ronaldo şi Benzema. Madridul devenise ca o a doua casă şi nici în ruptul capului nu ar fi încercat să plece în altă parte.

Gonzalo Higuain ar fi vrut să rămână pe viaţă la Rel Madrid

Însă planurile sale au fost zădărnicite de decizia preşedintelui Florentino Perez. Acestuia îi intrase în cap că trebuie neapărat să îl aducă pe galezul Gareth Bale şi l-a sacrificat pe Higuain fără ezitare. De altfel, tatăl jucătorului nu îi iartă comportamentul lui Perez faţă de fiul său: “Gonzalo, Ronaldo şi Benzema a fost trioul cu cele mai multe goluri în istoria lui Real, dar acest lucru nu l-a împiedicat pe Perez să se debaraseze cu uşurinţă de fiul meu, pentru că avea alte socoteli. Nimeni, la acel moment, nu a înţeles de ce a făcut acest lucru Perez, dar acum se critică singur, pentru că Bale, cu accidentările lui, a devenit cel mai scump jucător al lui Real în raport cu golurile date”.

Higuain a fost în negocieri cu Arsenal, însă a semnat cu Napoli şi din 2016, pentru 90 de milioane euro, a ajuns la Torino. Iar acum tot ce îşi doreşte este să marcheze cât mai multe goluri echipei pe care o are în ADN, numai pentru a putea să îl lovească pe Florentino Perez, căruia nu îi poate ierta decizia luată în vara lui 2013.