Fotbal intern

Scandal în Liga 1! ”Este inacceptabil şi scandalos”

Un înalt oficial consideră că FRF şi LPF trebuie să ia măsuri după incidentul de la meciul dintre Juventus Bucureşti şi Sepsi Sfântu Gheorghe.
10.04.2018 | 14:04
Scandal în Liga 1! ”Este inacceptabil şi scandalos”

Preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Asztalos Csaba, consideră că incidentul de la meciul Juventus – Sepsi 0-2 este extrem de grav, mai ales că nu este prima oară când se întâmplă astfel de lucruri în Liga 1 Betano.

”Echipa din Sfântu Gheorghe a avut mai multe astfel de experienţe negative în cadrul partidelor pe care le-a avut în campionat şi nu se poate accepta scuza potrivit căreia s-a folosit o înregistrare, un stick, crainicul şi aşa mai departe. Acestea sunt elemente intenţionale. Cei care gestionează comunicarea la o partidă de fotbal, la un meci, ştiu foarte bine ce pun pe difuzoare şi ce mesaj transmit. Este inacceptabil, este scandalos, mai ales în anul Centenarului să avem astfel de abordări”, a afirmat preşedintele CNCD, pentru postul RFI.

”Nu vom deschide procedură după Juventus – Sepsi 0-2 dacă LPF şi FRF aplică sancţiuni”

Întrebat ce ar urma în legătură cu acest subiect, Astalosz Csaba a afirmat: ”Noi aşteptăm ca FRF şi LPF să aplice propriile regulamente. Astăzi am discutat în cadrul instituţiei dacă demarăm o autosesizare sau nu. În acest moment, aşteptăm reacţia FRF şi LPF. Noi sperăm să nu se întâmple ceea ce s-a întâmplat deseori, cu alte ocazii, în care la comisii în primă instanţă s-au stabilit nişte sancţiuni şi amenzi, iar în apel aceste sancţiuni au fost de fapt desfiinţate. Nu putem să acceptăm o astfel de practică”.

”Dacă forurile fotbalistice aplică propriile regulamente şi aplică sancţiuni, atunci CNCD nu va mai face o procedură. În caz contrar, CNCD va face o procedură”, a precizat Asztalos Csaba.

Cu 45 de minute înainte de startul partidei Juventus – Sepsi 0-2, din etapa a patra a play-out-ului Ligii 1 Betano, la staţia de amplificare a stadionului din Voluntari s-a putut auzi o melodie obscenă la adresa etnicilor maghiari. Melodia este o parodie a cântecului ”Doamne, ocroteşte-i pe români”.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri