Fotbal international

Transfer record în pandemie între Juventus şi Barcelona! Câţi bani plătesc italienii pentru Arthur

23.06.2020 | 18:27
Transfer record in pandemie intre Juventus si Barcelona Cati bani platesc italienii pentru Arthur
ADVERTISEMENT

Juventus și Barcelona sunt angrenate în lupta pentru câștigarea titlului în țările lor. Ambele trebuie să joace la potențial maxim pentru că au contracandidate puternice: Lazio și respectiv Real Madrid.

Cu toate acestea conducerile celor două superputeri nu neglijează nici perspectiva viitorului sezon, care înseamnă și anumite modificări ale loturilor. Și de aceea au căutat să identifice cât mai repede și mai exact necesitățile existente, în funcție, evident, și de cerințele antrenorilor.

ADVERTISEMENT

Și au ajuns la concluzia că pot efectua între ele un schimb foarte avantajos de ambele părți în compartimentul median. Barca își dorește foarte mult un mijlocaș cerebral precum bosniacul Miralem Pjanic, iar Juve duce lipsa unui jucător de linie mediană care să aibă și calitate tehnică, așa cum este brazilianul Arthur Melo.


UPDATE, 23 iunie, ora 18:27 / Juventus și Barcelona au ajuns la o înțelegere în privința lui Arthur, pe care catalanii îl vor ceda pentru 80.000.000 de euro, conform Sky Sports.

ADVERTISEMENT

La rândul lor, catalanii și-l doresc pe Miralem Pjanic, unul dintre jucătorii de bază ai trupei lui Maurizio Sarri și continuă negocierile pentru mijlocașul din Bosnia.


Juventus și Barcelona gata să efectueze schimbul verii

Cele două cluburi sunt de acord cu efectuarea acestui schimb, o operațiune recunoscută de partea italiană, prin Fabio Paratic, directorul sportiv al bianconerilor.

ADVERTISEMENT

“Vorbim des cu Barcelona, dar toate echipele joacă meciuri importante acum, așa că preferăm să trecem peste această perioadă.

Arthur nu vrea să plece de pe Nou Camp

Nu este vorba despre data de 30 iunie. Trebuie să existe o înțelegere între toate părțile, iar ambii jucători să fie convinși”.

ADVERTISEMENT

Declarația lui Paratic se referă la faptul că brazilianul Arthur nu a primit cu încântare vestea că Barca ar dori să se despartă de el. Din punctul său de vedere dorește să continue pe Nou Camp și a spus nu din start torinezilor. Pjanic se află la polul opus sud-americanului. El a acceptat cu mult entuziasm mutarea și pe acest motiv a respins sec o propunere venită de la PSG.

Jucători cu cifre foarte apropiate ca valoare

Arthur a fost adus de Barcelona în 2018, de la Gremio, pentru 31 de milioane de euro. El a strâns 70 de meciuri, iar în acest sezon a fost pe teren în 26 de jocuri,  reușind 4 goluri și 4 pase decisive. El are o cotă de piață de 56 milioane euro.

Miralem Pjanic are 9 ani în Serie A. Primii cinci la Roma, din 2016 la Juventus pentru 32 de milioane euro. În acest sezon a jucat în 35 de meciuri. Are marcate 3 goluri și 4 assisturi.

ADVERTISEMENT