Fotbal international

Juventus studiază trei variante pentru viitorul lui Cristiano Ronaldo. Portughezul ar putea să plece la vară

31.03.2020 | 14:21
Juventus studiaza trei variante pentru viitorul lui Cristiano Ronaldo Portughezul ar putea sa plece la vara
ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus începe să îşi facă efectele nocive din ce în ce mai serios şi în lumea sportului. Cluburile au fost obligate să treacă la suspendarea contractelor în cazul celor cu posibilităţi financiare mai reduse, fie la diminuarea drastică a salariilor pe perioada pandemiei.

Juventus studiază variantele pentru viitorul lui Cristiano Ronaldo

Unul dintre cluburile unde s-a realizat repede consensul între conducere şi jucători în privinţa reducerilor salariale este campioana ultimelor opt ediţii în Serie A, Juventus.

ADVERTISEMENT

Astfel, s-a realizat o economie în valoare de 90 de milioane, prin reducerea salariilor pe patru luni, martie, aprile, mai şi iunie. Cea mai consistentă reducere a fost la Cristiano Ronaldo, evident pentru că are şi cel mai mare salariu.

Cristiano Ronaldo e nodul gordian din punct de vedere financiar

Şi tocmai Cristiano Ronaldo pare a fi problema principală pentru conducerea bianconerilor, după cum scrie cotidianul Il Messaggero. Pentru că are acel fabulos salariu de 31 de milioane euro anual, care de acum înainte va fi un mare balast pentru club.

ADVERTISEMENT

Din acest motiv, ştiind că lusitanul mai are contract până în vara lui 2022, şefii lui Juve stau să analizeze ce variante au la dispoziţie, pentru a merge înainte cu sau fără starul echipei.

Poate pleca pentru 70 de milioane euro

Prima dintre ele, cea mai comodă şi mai avantajoasă, ar fi vânzarea în vară a lui Cristiano pentru suma de 70 de milioane euro, care ar anihila practic costul salariilor sale pe ultimii doi ani de contract şi ar rămâne şi un mizilic de opt milioane pe lângă.

ADVERTISEMENT

Însă e varianta care probabil că ar produce revoluţie la Torino printre suporteri. Aceştia ar fi deosebit de nemulţumiţi de faptul că ar fi lipsiţi de cel mai valoros jucător al clubului.

Ce alte variante mai sunt

A doua variantă este ca Ronaldo să rămână până la final de contract, 2022, cu actualul salariu dar să nu fie activată clauza automată de continuare pentru încă un sezon.

ADVERTISEMENT

Şi mai există o a treia soluţie, contract dus până în 2022, acţionată clauza pentru încă un sezon, dar acel sezon cu reducere substanţială de salariu, cel mai probabil la jumătate.

ADVERTISEMENT