Fotbal international

Juventus visează la sferturile Champions League! Cele mai importante 10 ”remontada” din istoria competiției

12.03.2019 | 15:52
Juventus viseaza la sferturile Champions League Cele mai importante 10 remontada din istoria competitiei
ADVERTISEMENT

Campiona din Serie A, Juventus Torino, visează la sferturile de finală ale Champions League, deși a pierdut prima manșă a dublei cu Atletico Madrid cu scorul de 2-0. Pe Wanda Metropolitano a fost un meci extrem de încrâncenat, cu multe evenimente, și care a fost decis de golurile reușite de fundașii centrali Jose Maria Gimenez și Diego Godin.

Juventus visează la sferturile Champions League

Și presa din Italia este alături de Juventus Torino în încercarea de a se califica în sferturile de finală din Champions League, iar cotidianul Corriere dello Sport a prezentat cele mai importante 10 ”remontada” din istoria competiției. Prima revenire de senzație de la introducerea noului format a avut loc în sezonul 1999-2000, atunci când FC Barcelona s-a calificat în semifinale. Catalanii au pierdut cu 3-1 în deplasare cu Chelsea Londra, dar au făcut spectacol pe Camp Nou și s-a impus cu 5-1.

ADVERTISEMENT

În sferturile din 2003-2004, AC Milan a învins acasă cu 4-1 pe Deportivo La Coruna, dar la retur spaniolii au reușit un incredibil 4-0. În același sezon, și tot în sferturi, Real Madrid trecea de AS Monaco pe Bernabeu cu 4-2, dar pierdea returul cu 3-1. În optimile din 2010-2011, Bayern Munchen câștiga în deplasare cu Internazionale Milano, scor 1-0, dar în returul de pe Allianz Arena a cedat cu 2-3 și astfel italienii s-au calificat datorită numărului de goluri mai mare înscris în deplasare.

Goran Pandev și Samuel Eto'o sărbătorind unul dintre golurile marcate de Inter Milano în meciul cu Bayern Munchen
Goran Pandev și Samuel Eto’o sărbătorind unul dintre golurile marcate de Inter Milano în meciul cu Bayern Munchen

Barcelona, echipa cea mai implicată în ”remontada”

SSC Napoli a învins Chelsea Londra acasă în optimile din sezonul 2010-2011, dar la returul de la Stamford Bridge au pierdut cu 1-5 după prelungiri. Un an mai târziu, Barcelona a mai reușit o ”remontada” de poveste. După 0-2 în deplasare cu AC Milan, catalanii s-au impus pe Camp Nou cu un sec 4-0. În sferturile din 2013-2014, Chelsea a mai făcut un miracol. După 1-3 în deplasare cu PSG, englezii au reușit o victorie cu 2-0 pe teren propriu.

ADVERTISEMENT

La primul an cu Zinedine Zidane pe banca tehnică, în sezonul 2015-2016, Real Madrid a reușit ”remontada” în fața nemților de la VfL Wolfsburg. După 0-2 în Germania, ”galacticii” au reușit un 3-0 de poveste pe Bernabeu. Ultimele două reveniri istorice au avut-o în prim-plan pe Barcelona. În optimile din 2016-2017, catalanii au pierdut cu 4-0 în deplasare cu PSG, dar s-au impus acasă cu un neverosimil 6-1, cu trei goluri în ultimele minutel ale jocului. În sezonul precedent, roata s-a întors iar Barcelona a fost eliminată de AS Roma în sferturi. A fost 4-1 pentru catalani pe Camp Nou, dar italienii au reușit un magnific 3-0 pe Olimpico.