Fotbal intern

Juvhel Tsoumou l-a impresionat pe Duckadam după doar câteva minute jucate la FCSB: ”Este un jucător cum nu am mai avut!”

19.09.2019 | 20:57
Juvhel Tsoumou la impresionat pe Duckadam dupa doar cateva minute jucate la FCSB Este un jucator cum nu am mai avut

Dintr-un jucător de care Hermannstadt nu a mai avut nevoie, congolezul Juvhel Tsoumou s-a transformat într-o armă secretă la FCSB, o echipă cu mult mai multe pretenții în Casa Pariurilor Liga 1. După doar câteva minute la vicecampioană, Tsoumou l-a impresionat deja pe Helmut Duckadam.

Juvhel Tsoumou l-a impresionat pe Duckadam: ”Este un plus, un jucător cum nu am mai avut”

Prezentat la FCSB pe 12 septembrie, Juvhel Tsoumou a debutat la roș-albaștri peste alte trei zile, chiar în derby-ul cu Universitatea Craiova. Introdus pe teren în minutul 64, în locul lui Hora, Tsomou a adus toate cele trei puncte cu un gol marcat în minutul 88. Forța și alura jucătorului congolez l-au impresionat pe Helmut Duckadam, cel care are numai cuvinte de laudă pentru noua achiziție a vicecampioanei.

”Mă bucur că, în sfârșit, avem un atacant care dă cu capul. Este un plus, mai ales că noi n-am mai avut un astfel de vârf, cu talie”, a spus președintele de imagine al roș-albaștrilor la Digisport. Duckadam a mai spus că întreg staff-ul tehnic al celor de la FCSB îl consideră pe Tsoumou un jucător extrem de important pentru echipă.

Istoricul lui Tsoumou în Casa Pariurilor Liga 1
Istoricul lui Tsoumou în Casa Pariurilor Liga 1. Sursa foto: sportpictures.eu

Istoricul lui Tsoumou în Casa Pariurilor Liga 1

Juvhel Tsoumou a fost adus de Hermannstadt în vara lui 2018, atunci când a devenit primul fotbalist străin din istoria grupării sibiene. Atacantul congolez a fost titular la sibieni încă din prima etapă a sezonului 2018 – 2019, însă apariția pe tabela marcatorilor s-a petrecut în runda a cincea, când marca o dublă poarta celor de Voluntari, într-o victorie 4-0 a echipei sale. În restul sezonului regular a mai punctat de doar două ori.

Înainte de a semna cu FCSB, Tsoumou a trecut testul probelor. După o perioadă în care a reușit să și marcheze de două ori într-un meci amical jucat cu echipa secundă a clubului, Gigi Becali, la recomandarea directorului sportiv Narcis Răducan, a hotărât să-i ofere o înțelegere valabilă un sezon, cu opțiune de prelungire.

  • 10 goluri în 45 de meciuri a marcat Tsoumou pentru Hermannstadt în perioada 2018-2019