Sporturi

Kaia Kanepi, adversara Simonei Halep din primul tur de la Australian Open 2019, nu a mai jucat de la US Open 2018

10.01.2019 | 12:00
Kaia Kanepi adversara Simonei Halep din primul tur de la Australian Open 2019 nu a mai jucat de la US Open 2018

Kaia Kanepi nu a mai jucat niciun meci de la US Open 2018. Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open 2019, se apropie cu paşi repezi, iar liderul mondial din WTA şi-a aflat adversara din turul inaugural la Melbourne. Este vorba despre sportiva din Estonia, Kaia Kanepi, care a reuşit surpriza turneului de la US Open 2018 eliminând-o pe sportiva noastră în primul tur. Atunci, Kanepi a ajuns până în turul al patrulea la New York.

Chiar dacă situaţia sportivei noastre nu este una prea bună, având în vedere că există teama problemelor de la spate, nici situaţia adversarei Simonei nu este una prea plăcută. Kaia Kanepi, locul 70 WTA, nu a mai evoluat în circuitul feminin de tenis din septembrie anul trecut, de la US Open, fapt care ar putea constitui un avantaj major pentru sportiva noastră, care a disputat deja un meci în acest sezon şi mai are doar să-şi găsească ritmul şi curajul de a forţa în cazul în care nu are teama problemelor de la spate.

Adversara Simonei Halep din primul tur de la AO 2019 nu a mai evoluat de anul trecut

Kanepi a reuşit să treacă de Halep în primul tur al US Open, cu 6-2, 6-4, apoi a mai învins două jucătoare (Teichmann şi Peterson) înainte de a fi eliminată de Serena Williams, în faza optimilor de finală, cu scorul de 6-0, 4-6, 6-3. De atunci însă, sportiva din Estonia nu a mai jucat niciun meci. Ea a declarat în octombrie anul trecut că o accidentare suferită înainte de US Open a recidivat şi va avea nevoie de o perioadă mai lungă pentru a se recupera.

Kaia Kanepi a efectuat antrenamente în ultimele două luni, însă a hotărât să nu participe la niciun turneu înainte de Australian Open. Ea îşi doreşte să joace la primul turneu de Grand Slam al anului, însă fizioterapeutul ei nu exclude o retragere din competiţie, dacă nivelul fizic al jucătoarei nu va fi unul optim. În cazul în care Kanepi, aflată deja la Melbourne, se va retrage din turneu, ea va fi înlocuită de o jucătoare afltă în postura de lucky-loser.