Sporturi

Kaia Kanepi, poveste emoţionantă! Coşmarul Simonei Halep, la un pas să se lase de tenis

10.01.2019 | 10:42
Povestea emoționantă a lui Kaia Kanepi, adversara Simonei Halep în primul tur la Australian Open
ADVERTISEMENT

Simona Halep va avea un meci destul de dificil în primul tur de la Australian Open. Românca o va întâlni pe Kaia Kanepi, jucătoarea originară din Estonia care a în sezonul precedent a eliminat-o pe Halep în primul tur de la US Open. Puține lume știe însă că sportiva baltică era pe punctul de a renunța la tenis din cauza multiplelor accidentări suferite.

Kaia Kanepi a suferit în trecut de fasceită plantară, o afecțiune care produce complicații la nivelul călcâielor. Apoi a luat virusul Epstein-Barr, cel care provoacă mononucleoza infecțioasă, iar înainte de aceste complicații a suferit și accidentări grave la spate și la tendonul lui Ahile.

ADVERTISEMENT

Povestea emoționantă a lui Kaia Kanepi, adversara Simonei Halep la Australian Open

Kaia Kanepi a revenit în circuit în 2017, atunci când a declarant că a fost la un pas de retragere: „În iunie 2016 nu îmi păsa dacă voi mai juca tenis din nou. Am avut nevoie de o pauză de la tenis, o pauză cu cât mai lungă, cu atât mai benefică. Inițial am ignorat durerea, continuând să joc turnee, crezând că durerile vor dispărea de la sine”, a declarat sportiva din Estonia.

Cât timp a stat departe de tenis, Kanepi s-a urcat la volanul mașinii și și-a vizitat prietenii din Estonia. De asemenea, a participat la o competiție cu mașina pe gheață, în care a fost singura competitoare între 33 de bărbați.

ADVERTISEMENT
Povestea emoționantă a lui Kaia Kanepi, adversara Simonei Halep în primul tur la Australian Open

Kaia Kanepi s-a recuperat în Hawaii

În momentul în care a decis că vrea să se întoarcă în tenis, Kaia Kanepi s-a dus în Hawaii, la finalul anului 2016. Ea a făcut un tratament pentru picioare alături de Gerd Kanter, un aruncător de disc care a participat la Olimpiada din 2008. Dacă în 2012 se afla pe locul 15 în clasamentul WTA, perioada de inactvitate a trimis-o pe estoniancă până pe locul 630 în lume.

Ea s-a întors în WTA în vara lui 2017, atunci când a venit din calificări și a intrat pe tabloul principal la US Open. La Flushing Meadows a reușit să meargă până în sferturi, devenind a doua jucătoare din istoria turneului care ajunge din calificări în primele opt la US Open. Sfârșitul anului 2017 a găsit-o pe Kanepi pe locul 107 mondial. În 2018 a urmat o calificare în turul 3 la Australian Open, înfrângeri în primul tur la Roland Garros și Wimbledon și o optime de finală la US Open, acolo unde a învins-o în primul tur chiar pe Simona Halep. În prezent, Kanepi ocupă locul 70 mondial.

ADVERTISEMENT
  • 5,569,390 de dolari sunt banii câștigați în carieră de Kanepi