Carousel hot news

Un fost câştigător al Ligii Campionilor a dat lovitura în politică! A devenit primar

Fostul fotbalist georgian Kakha Kaladze, în vârstă de 39 de ani, a fost ales în funcţia de primar al oraşului Tbilisi, conform rezultatelor anunţate duminică, informează news.ro. Fostul...
22.10.2017 | 15:32
Un fost câştigător al Ligii Campionilor a dat lovitura în politică! A devenit primar

Fostul fotbalist georgian Kakha Kaladze, în vârstă de 39 de ani, a fost ales în funcţia de primar al oraşului Tbilisi, conform rezultatelor anunţate duminică, informează news.ro. Fostul internaţional georgian a fost component al echipei AC Milan, în perioada 2001-2010, şi a câştigat cu formaţia italiană de două ori Liga Campionilor. El a mai evoluat de-a lungul carierei pentru Dinamo Tbilisi, Dinamo Kiev şi Genoa.

Kaladze a obţinut, după numărătoarea realizată la 737 de secţii de votare din Tbilisi, 51,06 la sută din totalul voturilor. Contracandidaţii săi, independentul Aleksandre Elisaşvili, Zaal Udumaşvili (Mişcarea Naţională Unită) şi Elene Hoştaria (Georgia Europeană) au obţinut 17,47 la sută, 16,53 la sută şi, respectiv, 7,13 la sută, conform agenda.ge, care scrie că rezultatele sunt preliminare. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Kaladze a intrat în politică în 2012

L’Equipe notează că, potrivit unei surse oficiale, Kaladze a obţinut 51 la sută din voturi după numărarea tuturor sufragiilor. Kakha Kaladze a fost international georgian în perioada 1993-2011, în primii trei ani la junior şi tineret. Pentru prima reprezentativă a Georgiei, Kaladze a jucat în 83 de meciuri şi a înscris un gol. În 2012, el s-a retras din activitatea sportivă şi a intrat în politică. În octombrie 2012 a devenit ministru al Energiei şi vicepremier, funcţii din care a demisionat în iulie 2017, pentru a candida la primăria oraşului Tbilisi.

Kaladze are în palmares cinci titluri naţionale şi patru Cupe ale Georgiei obţinute cu Dinamo Tbilisi, trei titluri în Ucraina şi o cupă câştigate cu Dinamo Kiev, şi opt trofee obţinute cu AC Milan: Serie A, Cupa Italiei, Supercupa Italiei, Liga Campionilor de două ori, Supercupa Europei de două ori şi Cupa Mondială a cluburilor. În perioada 2001 – 2011, Kaladze a fost desemnat de cinci ori fotbalistul georgian al anului.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri