Fotbal international

Kalidou Koulibaly, la cel mai important gol din carieră! Reuşita care a dus Senegalul în optimile CM 2022. Video

Kalidou Koulibaly a marcat cel mai important gol din carieră la Campionatul Mondial 2022. A calificat Senegalul în optimile de finală.
29.11.2022 | 20:54
Kalidou Koulibaly la cel mai important gol din cariera Reusita care a dus Senegalul in optimile CM 2022 Video
Kalidou Koulibaly, decisiv pentru Senegal în victoria cu Ecuador
ADVERTISEMENT

Senegalul s-a calificat în optimile de finală de la Campionatul Mondial 2022, după 2-1 cu Ecuador. Kalidou Koulibaly a marcat golul decisiv pentru africani, care ajung în fazele eliminatorii pentru a doua oară în istorie.

Kalidou Koulibaly, la primul gol pentru naţionala Senegalului. Fundaşul a adus calificarea în optimile de finală

Până la meciul cu Ecuador, Kalidou Koulibaly nu reuşise să marcheze vreun gol la naţionala Senegalului, pentru care bifase 66 de selecţii. Marele moment a venit atunci când “Leii din Teranga” aveau cea mai mare nevoie, în decisivul pentru calificarea în optimile de finală.

ADVERTISEMENT

În minutul 70 al meciului Ecuador – Senegal, tabela de pe “Khalifa International Stadium” arăta 1-1, scor la care sud-americanii mergeau în optimile de finală. Trecuseră doar trei minute de la golul lui Moisés Caicedo, care adusese bucuria în tabăra “La Tricolor”.

Fix în acel minut, după ce Idrissa Gueye a trimis mingea în careu dintr-o lovitură liberă, balonul l-a lovit pe Enner Valencia, vedeta ecuadorienilor, şi a ajuns la Kalidou Koulibaly. Fundaşul lui Chelsea, aflat în poziţie foarte bună şi nemarcat de nimeni, l-a învins pe Hernán Galíndez. VEZI VIDEO AICI CU GOLUL.

ADVERTISEMENT

Cu reuşita lui Kalidou Koulibaly din minutul 70, Senegal a obţinut victoria în faţa Ecuadorului şi calificarea în optimile de finală. Este a doua oară când africanii ajung în fazele eliminatorii de la Campionatul Mondial, după ce în 2002, la debut, s-au oprit în sferturile de finală.

Kalidou Koulibaly a jucat pentru juniorii Franţei, dar a preferat naţionala Senegalului: “Nu am regrete”

Născut pe 20 iunie 1991, la Saint-Dié-des-Vosges, în Franţa, Kalidou Koulibaly şi-a făcut junioratul la Saint-Dié şi Metz, echipă unde a şi debutat în Ligue 2, în sezonul 2010-2011. În aceeaşi perioadă, fundaşul, născut din părinţi senegalezi, a jucat pentru selecţionata U20 a Franţei.

ADVERTISEMENT

De la Metz, Kalidou Koulibaly s-a transferat la Genk, în iunie 2012, iar după doi ani a ajuns la Napoli. Titular la formaţia din Serie A, fundaşul a intrat în atenţia lui Didier Deschamps, care dorea să-l cheme la naţionala Franţei. Cu toate acestea, Koulibaly a ales, în septembrie 2015, să evolueze pentru naţionala Senegalului, ţara natală a părinţilor lui.

“Nu am deloc regrete. Îmi dorresc să scriu povestea viitorului fotbalului din Senegal şi sper să pot să-mi duc la bun sfârşit planul”, spunea, în noiembrie 2015, la două luni de la debutul în naţionala Senegalului.

ADVERTISEMENT

Kalidou Koulibaly a ajuns la 67 de selecţii pentru naţionala Senegalului, alături de care a câştigat Cupa Africii 2021. Fundaşul de 31 de ani mai are în palmares şi o medalie de argint la ediţia din 2019, când senegalezii au fost învinşi de Algeria. În iulie 2022, senegalezul a fost transferat de Chelsea, după ce Napoli a încasat 38.000.000 de euro.

  • 317 meciuri a jucat Kalidou Koulibaly pentru Napoli în perioada 2014-2022
  • 14 meciuri şi 1 gol are Kalidou Koulibaly la Chelsea
ADVERTISEMENT
Tags: