Life

Kalush Orchestra a lansat videoclipul piesei „Stefania”. Un tren, botezat cu numele melodiei, după victoria de la Eurovision

La o zi după ce a câștigat Eurovisionul cu piesa Stefania, trupa Kalush Orchestra a lansat și videoclipul oficial al melodiei. Ucraina a anunțat că un tren va primi numele Stefania Express pentru a onora victoria.
15.05.2022 | 17:34
Kalush Orchestra a lansat videoclipul piesei Stefania Un tren botezat cu numele melodiei dupa victoria de la Eurovision
Kalush Orchestra a lansat videoclipul piesei Stefania. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

La numai o zi după ce a câștigat ediția din acest a Eurovisionului, trupa Kalush Orchestra a lansat videoclipul oficial al piesei Stefania. Totodată, conducerea companiei de căi ferate din Ucraina a anunțat că un tren va fi numit după titlul piesei, în semn de recunoștință pentru victoria obținută.

Trupa Kalush Orchestra, câștigătoarea Eurovision 2022, a lansat videoclipul piesei Stefania

Ucraina este țara care a câștigat ediția din acest an Eurovisionului. Trupa Kalush Orchestra a dat lovitura cu piesa Stefania, un cântec dedicat mamei solistului, Oleh Psiuk.

ADVERTISEMENT

La o zi după ce a obținut victoria, trupa ucraineană a lansat și videoclipul oficial al melodiei, devenită „imn al războiului”.

Clipul conține imagini filmate chiar pe frontul de luptă, surprinzând situația din localitățile Irpin și Bucha, distruse de invadatorii ruși.

ADVERTISEMENT

La scurt timp după lansarea pe YouTube, videoclipul piesei Stefania a strâns mai mult de un milion de vizualizări, iar publicul a lăsat sute de mii de comentarii în care și-au exprimat sprijinul pentru Ucraina.

În descriere, Oleh Psyuk a explicat ce înseamnă pentru el acest cântec și cum a ajuns să fie asociat cu războiul din țara sa.

ADVERTISEMENT

„Odată i-am dedicat acest cântec mamei mele, iar când a izbucnit războiul, cântecul a căpătat o mulțime de semnificații noi.

Deși nu există niciun cuvânt despre război în cântec, mulți oameni au început să asocieze cântecul cu ‘mama Ucraina’.

ADVERTISEMENT

Mai mult, societatea a început să-l numească imnul războiului nostru! Dar dacă Ștefania este acum imnul războiului nostru, aș vrea să devină imnul victoriei noastre”, a declarat solistul trupei Kalush Orchestra.

Un tren din Ucraina a fost botezat Stefania Express, după victoria obținută de Kalush Orchestra la Eurovision

Conducerea companiei de căi ferate din Ucraina a anunțat că Trenul 43 va fi botezat Stefania Express, în semn de recunoștință pentru victoria obținută de Kalush Orchestra la Eurovision.

Trenul circulă pe ruta Kiev – Ivano-Frankivsk, iar atunci când va ajunge în orașele Kaluș și Ivano-Frankivsk, din difuzoarele amplasate în gară se va auzi melodia Stefania, notează Observatornews.ro.

 

ADVERTISEMENT