Sport

Dinamo a pierdut un jucător important înaintea duelului din Ligă cu Barcelona! Meciul din Liga Zimbrilor, anulat din cauze COVID

Dinamo l-a pierdut pe Kamel Alouini, unul dintre cei mai importanți jucători ai "dulăilor". Însă, echipa lui Xavi Pascual a făcut câteva mutări importante în această iarnă și speră să prindă play-off-ul din Ligă.
04.02.2022 | 17:42
Dinamo a pierdut un jucator important inaintea duelului din Liga cu Barcelona Meciul din Liga Zimbrilor anulat din cauze COVID
ADVERTISEMENT

Anul 2022 a început cu o victorie pentru Dinamo, care a învins cu 30-25 în deplasarea de la Vaslui, din Liga Zimbrilor. Cu acest succes, “Dulăii” se apropie la trei puncte de liderul Potaissa Turda, având însă şi trei meciuri mai puţin disputate.

Dinamo a pierdut un jucător important înaintea duelului din Ligă cu Barcelona!

Dinamo a pierdut unul dintre cei mai importanţi jucători din această iarnă. Este vorba de centrul Kamel Alouini. Revenit în vară în echipa lui Xavi Pascual, tunisianul în vârstă de 33 de ani se va transfera în campionatul Franţei.

ADVERTISEMENT

Handbalistul s-a înţeles cu Dunkerque, echipă aflată pe locul 12 în campionatul din Hexagon, unul dintre cele mai puternice din lume. Alouini pleacă după doar şase luni petrecute la Dinamo, echipă pentru care a evoluat şi între 2018 şi 2020.

Dinamo speră să obţină calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor, însă va avea o misiune dificilă. “Dulăii” sunt ultimii în grupă, cu şase puncte, însă sunt la doar două lungimi de Motor Zaporoje, echipă aflată pe locul şase, ultimul calificant în play-off.

ADVERTISEMENT

Meci de gală în Sala Polivalentă! Dinamo primeşte vizita Barcelonei

Primul meci din Ligă în 2022 este unul de gală pentru “dulăi”. Elevii lui Xavi Pascual primesc vizita celor de la Barcelona, pe data de 17 februarie, la Sala Polivalentă. În afară de confruntarea cu echipa catalană, Dinamo mai are trei meciuri de disputat în Ligă.

“Dulăii” au adus şi întăriri în această iarnă, iar cel mai interesant nume este cel al lui Ante Kuduz, revenit în “haită” după 6 luni petrecute la Vardar Skopje. Interul stânga a fost unul dintre cei mai importanţi jucători de la Dinamo în ultimii ani.

ADVERTISEMENT

Tot în această iarnă a semnat cu “dulăii” şi ucraineanul Andrii Akimenko, pe postul de extremă dreapta. Alături de ei, mai mulţi jucători importanţi şi-au prelungit contractele cu Dinamo: Valentin Ghionea, Saeid Heidarirad sau Octavian Bizău.

Obiectiv principal: câştigarea campionatului!

Însă, obiectivul principal al celor de la Dinamo în acest sezon este câştigarea campionatului. Începând din actuala stagiune, echipa campioană va obţine un loc în EHF Champions League, astfel că “dulăii” nu ar mai trebui să aplice pentru o invitaţie, aşa cum s-a întâmplat până acum.

ADVERTISEMENT

Dinamo ar fi trebuit să joace sâmbătă, pe teren propriu, cu echipa din Alexandria. Însă, echipa din Teleorman are mari probleme din cauza infecţiilor cu noul coronavirus, cu şapte cazuri în lot.

Perioadă aglomerată pentru “dulăi”!

Meciul de sâmbătă a fost anulat şi, cel mai probabil, Federaţia va decide săptămâna viitoare victoria la “masa verde” a echipei din Şoseaua Ştefan cel Mare, cu scorul de 10-0.

Urmează o perioadă aglomerată pentru “dulăi”. Dinamo va avea nu mai puţin de 4 meciuri în 12 zile, cu Barcelona în Champions League şi alte trei confruntări pe plan intern: Bacău, Dobrogea Sud şi Focşani.

  • 1 înfrângere a suferit Dinamo în Liga Zimbrilor
  • 33 de ani are Kamel Alouini

 

ADVERTISEMENT