Fotbal intern

Kamer Qaka la FC Voluntari. Gigi Becali îl trimite la gruparea din Ilfov

25.08.2018 | 16:27
Kamer Qaka la FC Voluntari Gigi Becali il trimite la gruparea din Ilfov

FANATIK.RO a aflat că Gigi Becali a hotărât să îl trimită pe Kamer Qaka la FC Voluntari, după ce FC Dinamo București nu a acceptat ca să îl ia pe mijlocașul albanez + 500.000 de euro și să îl lase pe Dan Nistor la formația pregătită de Nicolae Dică.

Kamer Qaka a ajuns la FCSB la finalul sezonului 2017 – 2018 din Liga 1 Betano, după ce Gigi Becali le-a achitat celor de la CSM Politehnica Iași nu mai puțin de 400.000 de euro. Mijlocașul albanez nu a resușit să îl impresioneze pe Gigi Becali, iar patronul vicecampioanei României a decis să îl lase pe Kamer Qaka să plece sub formă de împrumut la FC Voluntari.

Kamer Qaka la FC Voluntari. Gigi n-a vrut să renunțe la Filip

Inițial, Gigi Becali s-a gândit ca Lucian Filip să fie jucătorul care să plece sub formă de împrumut la FC Voluntari, dar latifundiatul din Pipera s-a răzgândit după ce gruparea pregătită de Nicolae Dică a fost învinsă de Rapid Viena, în prima manșă a play-off-ului Europa League, scor 3-1, în Austria. Gigi Becali a ajuns la concluzia că FCSB are nevoie de un mijlocaș central de picior stâng, chiar dacă l-a transferat recent și pe Hristo Zlatinski, fostul căpitan de la CS U Craiova care va încasa la gruparea “roș-albastră” un salariu anual în valoare de 120.000 de euro.  Astfel, jucătorul sacrificat de patronul FCSB-ului este Kamer Qaka, cel care va ajunge la formația din Ilfov în următoarele zile.

CSM Poli Iași îl vrea pe Qaka

FC Voluntari nu este singura echipă din Liga 1 Betano care îl vrea pe Kamer Qaka. Internaționalul albanez este așteptat de Flavius Stoican la CSM Poli Iași, echipa la care a jucat pentru prima dată în România. “Mi l-aș dori din suflet. În momentrul acesta este jucătorul FCSB-ului și pot spune doar ca mi l-aș dori. Noi îl așteptăm. Asta este, dacă nu, mergem înainte. E doar decizia conducerii FCSB. La noi, la Iași, a fost ținut în brațe, a avut liniște, a avut încredere, i-am oferit curaj, tot ce a avut nevoie pentru că este un jucător de valoare cu reale calități. Qaka este un fotbalist care are calități”, a spus Flavius Stoican.

Qaka are 6 meciuri la FCSB

În vârstă de 23 de ani, Kamer Qaka a ajuns la FCSB pe 1 iulie 2018 și a semnat un contract valabil până pe 30 iunie 2023. Cotat de site-urile de specialitate la 1 milion de euro, albanezul transferat de Gigi Becali de la CSM Poli Iași cu 400.000 de euro nu a primit foarte  multe șanse de la Nicolae Dică. Kamer Qaka a jucat în 6 meciuri pentru FCSB, patru în Liga 1 Betano și 2 în preliminariile Europa League.

Qaka joacă pentru naționala Albaniei

Pe parcursul carierei, Kamer Qaka a jucat la echipe precum Valerenga U19, Raufoss IL, Honefoss, Sarpsborg 08, Kristiansud BK și CSM Poli Iași. Kamer Qaka a debutat la echipa națională a Albaniei în noiembrie 2017 și a jucat în patru meciuri, deși mijlocașul are prezențe și pentru naționalele Norvegiei U19, U18, U17, U16 și U15.

Kamer Qaka la FC Voluntari. Mijlocaşul în meciul de fotbal dintre FCSB şi Dinamo din etapa a II-a a Ligii 1 Betano, disputat pe Arena Naţională
Kamer Qaka la FC Voluntari. Mijlocaşul în meciul de fotbal dintre FCSB şi Dinamo

1 milion de euro este cota lui Kamer Qaka, conform transfermarkt.com.