Fotbal intern

Kamer Qaka rămâne la FCSB. De ce a picat împrumutul albanezului la FC Voluntari

27.08.2018 | 07:44
Kamer Qaka ramane la FCSB De ce a picat imprumutul albanezului la FC Voluntari

Gigi Becali a rămas impresionat de evoluţia lui Kamer Qaka din meciul FC Viitorul Constanţa – FCSB, scor 1-4, din etapa a 6-a a Ligii 1 Betano, ediţia 2018 – 2019, iar patronul vicecampioanei României a decis ca albanezul în vârstă de 23 de ani să rămână la FCSB, deşi a dorit să-l cedeze sub formă de împrumut la FC Voluntari.

Kamer Qaka a fost la un pas să ajungă la FC Voluntari, după ce patronul grupării “roş-albastre” a ajuns la un acord cu Ioan Andone, managerul echipei din Ilfov, pentru un împrumut al internaţionalului albanez. Iniţial, FC Voluntari l-a dorit pe Lucian Filip, dar după meciul Rapid Viena – FCSB, scor 3-1, Gigi Becali a hotărât ca mijlocaşul central să rămână în lotul lui Nicolae Dică.

Kamer Qaka rămâne la FCSB

“Poate mă supăr şi eu acum. Poate mă supăr şi eu acum. De unde aţi inventat voi Qaka şi Filip la Voluntari? De unde până unde? Am spus că o să îi dau lui Andone un mijlocaş central, dar nu am zis că îl dau pe Qaka. Andone s-a înşelat. I-am zis că va fi unul din ei, Filip sau Qaka. Cum să îl mai dau pe Qaka după cum a jucat în seara asta? Mi-a plăcut foarte mult”, a spus Gigi Becali pentru o emisiune de sport.

Kamer Qaka primeşte indicaţii de la Nicolae Dică în meciul Viitorul - FCSB 1-4
Kamer Qaka şi Nicolae Dică în timpul meciului disputat de FCSB pe terenul lui FC Viitorul.

Ce spunea Ioan Andone despre Kamer Qaka

În urmă cu aproape o săptămână, Ioan Andone a dezvăluit detalii în legătură cu împrumutul lui Kamer Qaka la FC Voluntari. “Am avut o discuţie cu domnul Gigi Becali. Eu mi l-aş dori foarte mult. O să vedem exact ce va fi în zilele următoare. E vorba de un an împrumut, cu o opţiune ca FCSB să-l ia înapoi în iarnă, dacă are nevoie”, a spus Andone, pentru ProSport.

FC Voluntari nu este singura echipă din Liga 1 Betano care îl doreşte pe Kamer Qaka. Albanezul este şi pe lista lui Flavius Stoica, antrenorul lui CSM Politehnica Iaşi. Mi-l doresc pe Qaka şi acum. Până nu-l văd la Voluntari nu-mi iau gândul de la el. E un jucător la care eu ţin foarte mult. Un fotbalist care a crescut foarte mult la Iaşi. Mi l-aş dori din suflet. La momentul acesta este jucătorul FCSB-ului si pot spune doar că mi l-aş dori. Acum nu pot să spun dacă se va întâmpla. Noi îl aşteptăm. Asta e, dacă nu, mergem înainte. Este doar decizia conducerii FCSB. La noi la Iaşi a fost ţinut pe braţe, a avut linişte, a avut încredere, i-am oferit curaj, tot ce are nevoie un fotbalist cu reale calităţi. Qaka este un fotbalist care are calităţi, a declarat Flavius Stoican.

Kamer Qaka a ajuns la FCSB în perioada de mercato din această vară, după ce Gigi Becali l-a transferat de la CSM Politehnica Iaşi cu suma de 400.000 de euro. Mijlocaşul albanez în vârstă de 23 de ani are contract cu gruparea “roş-albastră” până în 2023 şi are o clauză de reziliere în valoare de 20 de milioane de euro.

Cotat de site-urile de specialitate la 1.000.000 de euro, Kamer Qaka a bifat 6 prezenţe pentru FCSB în sezonul 2018 – 2019. Pe parcursul carierei, albanezul în vârstă de 23 de ani a evoluat pentru CSM Politehnica Iaşi, Kristiansund BK, Honefoss, Sarpsborg 08, Raufoss IL şi Valerenga U19. Pentru echipa naţională a Albaniei a bifat 4 prezenţe şi a debutat pe 13 noiembrie 2017 într-un meci amical câştigat în faţa Turciei, scor 2-3, pe “Antalya Stadyumu”. Kamer Qaka a jucat şi pentru echipa naţională a Norgeviei U19 (5 prezenţe), U18 (8 prezenţe), U17 (9 prezenţe), U16 (9 prezenţe), U15 (5 prezenţe)