Sport

”Îți rupem picioarele și o să îți petreci viața în scaunul cu rotile!”. De ce a fost amenințat astfel fostul internațional rus Andrei Kanchelskis

Fostul internațional rus Andrei Kanchelskis a fost amenințat de patru persoane într-un restaurant moscovit. Agresorii i-au cerut să renunțe la bună parte din banii datorați de ultima echipă antrenată.
02.12.2021 | 09:00
Iti rupem picioarele si o sa iti petreci viata in scaunul cu rotile De ce a fost amenintat astfel fostul international rus Andrei Kanchelskis
ADVERTISEMENT

Andrei Kanchelskis, unul dintre cei mai talentați jucători ruși din ultimele decenii, trăiește de ani buni departe de lumea bună a fotbalului. Și, evident, dublul campion în Premier League și Scoția, nu a fost în atenția presei.

Lucrurile s-au schimbat recent. ”Sun” scrie că fostul internațional a fost amenințat de patru persoane la Moscova. ”Îți rupem picioarele și o să îți petreci viața în scaunul cu rotile!”, l-au amenințat agresorii. Lucru menționat de Kanchelskis și-n plângerea făcută la poliție.

ADVERTISEMENT

Vina lui Kanchelskis: a vrut să-și recupereze banii datorați de echipa pe care a antrenat-o

Jurnaliștii de la The Sun oferă și detaliile poveștii folosind informațiile oferite de Motko Protriv Telegram și imagini video de pe un canal 112. Kanchelskis se afla la Oasis Cafe, din Moscova, iar un membru al unui grup de patru persoane care au intrat în locație l-a abordat.

”Ai intentat un proces. Nu vei primi nimic. Dacă nu sunteți de acord cu această sumă (n.r.circa 75.000 de euro), vei fi invalid pe viață. Îți rupem picioarele și o să îți petreci viața în scaunul cu rotile!”, i-a spus persoana respectivă.

ADVERTISEMENT

Kanchelskis a dat în judecată clubul Navbahor Namangan și a pretins peste 1,4 milioane de euro. Sume care reprezentau datoriile grupării induse de contractul dintre cele două părți. Fostul internațional a antrenat acolo din octombrie 2018 până în iunie 2019. Și a revenit din nou la club, în august 2019, ca director general interimar.

În octombrie 2020 a renunțat la funcție din cauza întârzierilor salariale și a neîndeplinirii obligațiilor de plată de către club. În replică, oficialii grupării din Kazakhstan spun că ”plecarea sa are la origine faptul că echipa a început să piardă puncte. Andrei a părăsit vlubul fără permisiunea noastră și am luat decizia să ne despărțim.”

ADVERTISEMENT

Fotbalist de mare talent

Andrei Kanchelskis s-a născut pe 23 ianuarie 1969 la Kirovohrad, în RSS Ucraina, dintr-un tată lituanian și o mamă ucraineancă. A debutat la Zirka Kropyvnytskyi, în 1986, iar apoi a trecut pe la Dinamo Kiev și Șahtior Donețk.

În 1991 s-a transferat în Anglia, la Manchester United, pentru 650.000 de lire sterline, la cererea lui Sir Alex Ferguson. Și a contribuit la primul titlu al ”diavolilor” în 26 de ani. Avea să mai bifeze cu aceeași echipă încă un titlu, FA Cup, Cupa Ligii, două ediții ale FA Charity Cup și Supercupa Europei.

ADVERTISEMENT

A trecut apoi la Everton, la Fiorentina, pentru o sumă record pentru fotbalul rus, 4 milioane de dolari. Iar după o perioadă marcată de accidentări, s-a întors în Marea Britanie. A jucat pentru Rangers FC, în Scoția, cu care a luat două titluri, trei Cupe și o dată Cupa Ligii.

Până la finalul carierei a mai evoluat pentru Manchester City și Southampton în Anglia și clubul saudit Al Hilal. Iar apoi, în Rusia, pentru Saturn Ramenskoye și Krylia Sovetov, înainte de a se retrage în 2007. Kanchelskis este singurul jucător care a marcat în fiecare dintre derby-urile din Manchester, Merseyside și Glasgow.

Naționala și antrenoratul

La națională a jucat pentru URSS, marcând ultimul gol al reprezentativei înainte de dizolvarea Uniunii Sovietice în 1991. Apoi pentru CSI, la Euro 2012, și Rusia, optând pentru această reprezentativă și nu pentru Ucraina. A fost selecționat de 59 de ori, marcând șapte goluri. În plus, a câștigat în 1990 Campionatul European U21 cu URSS.

După ce s-a retras, a fost director general la Nosta Novotroitsk în 2008, iar mai apoi președinte. Apoi a antrenat Torpedo-ZIL Moscova și Ufa în Rusia și echipa letonă Jūrmala. În 2016, Kanchelskis a revenit pe banca lui Solyaris Moscova, iar între 2018 și 2020, în două reprize, a fost la Navbahor Namangan în Uzbekistan.

ADVERTISEMENT