Fotbal international

Kane, omul record în 2017! Englezul este peste Messi şi Ronaldo

Atacantul echipei Tottenham Hotspur, Harry Kane, este unul dintre cei mai doriţi atacanţi de pe piaţă în acest moment, iar cifrele sale arată că suma la care este cott în acest moment, 150 de...
16.10.2017 | 00:12
Kane omul record in 2017 Englezul este peste Messi si Ronaldo

Atacantul echipei Tottenham Hotspur, Harry Kane, este unul dintre cei mai doriţi atacanţi de pe piaţă în acest moment, iar cifrele sale arată că suma la care este cott în acest moment, 150 de milioane de euro, nu este deloc una nerealistă. Internaţionalul englez se află pe lista de priorităţi a două cluburi de marcă, Real Madrid şi Manchester United.

Anul 2017 este unul fantastic pe Harry Kane, deşi luna august a fost din nou dezamăgitoare pentru englez. Surprinzător, vârful lui Spurs nu a reuşit niciodată să perforeze porţile adverse în luna lui cuptor. Dar întotdeuna internţionalul englez se revnşează cu vârf şi îndesat în luna septembrie, iar în 2017 această lună a fost una care a depăşit toate aşteptările. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Kane a marcat 13 goluri în septembrie

La 24, de ani, Harry Kane a reuşit să marcheze 13 goluri în luna septembrie a acestui an, şase în Premier League (trei ”duble”), cinci în Liga Campionilor (un hattrick şi o ”dublă”) şi două la naţionala Angliei (o ”dublă”). Atacantul lui Tottenham i-a egalat pe mult mai titraţii Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo, care reuşiseră să înscrie şi ei în trecut câte 13 goluri într-o lună.

În ultimii 25 de ani, în cele mai importante cinci campionate ale Europei (Anglia, Franţa, Germania, Italia şi Spania), un singur fotbalist a reuşit o performanţă mai bună decât a celor trei. Este vorba de atacantul polonez al formaţiei Bayern Munchen, Robert Lewandowski, care a înscris 14 goluri în septembrie 2015 (opt în Bundesliga, trei în Liga Campionilor şi trei la reprezentativa Poloniei).

Kane are o medie de 1,11 goluri pe meci în 2017

Presa spaniolă a scris că Real Madrid are două variante pentru achiziţionarea la vară a lui Harry Kane. Prima ar fi o sumă de 200 de milioane de euro, iar a doua un schimb în care campioana Spaniei ar fi de acord să-i cedeze şa Tottenham Hotspur pe Gareth Bale, Karim Benzema şi Luka Modrici. Ambele oferte par ireale, dar Harry Kane este cel mai prolific atacant din 2017, el având o medie de 1,11 goluri pe meci (38 de goluri în 34 de meciuri).

Este capitolul la care internaţionalul englez nu are rival în cele mai bune cinci campionate din Europa. Kane este urmat în această ierarhie de Robert Lewandowski (1,08 goluri pe meci, 40 de goluri în 37 de meciuri), Lionel Messi (1,04 goluri pe meci, 48 de goluri în 46 de meciuri), Pierre-Emerick Aubameyang (0,94 goluri pe meci, 35 de goluri în 37 de meciuri), Edinson Cavani (0,90 goluri pe meci, 37 de goluri în 41 de meciuri) şi Cristiano Ronaldo (0,89 de goluri pe meci, 33 de goluri în 37 de meciuri).

Harry Kane a primit şi recompensa pentru evoluţiile sale magnifice din acest an, fiind nominalizat e France Football pentru Balonul de Aur, dar şansele lui la acest trofeu sunt minime, deşi cifrele sunt mult peste ale rivalilor.

Principalele date şi cifre din cariera lui Harry Kame: 14 aprilie – primul gol în Premier League, 14 octombrie – primul hattrick, 15 martie – primul hattrick în Premier League, 15 martie – primul gol la naţională, 15 aprilie – prima dată căpitan la Tottenham, 15 decembrie – 100 de meciuri la Tottenham, 16 ianuarie – golul 50 la Tottenham, 16 noiembrie – primul gol în Liga Campionilor, 17 februarie – golul 100 la Tottenham, 17 iunie – prima dată căpitan la naţională, 17 septembrie – primul hattrick în Liga Campionilor şi al 9-lea în carieră, 17 octombrie – nominalizare la Balonul de Aur.