Fotbal international

Colonia românească de la Karabuk, rezultat pozitiv la debut

UPDATE. Colonia românească de la Karabukspor a plecat cu dreptul în noua ediţie de campionat, chiar dacă ar fi putut obţine toate punctele în deplasarea de la Ankara, cu Genclerbirligi. La...
12.08.2017 | 22:30
Colonia romaneasca de la Karabuk rezultat pozitiv la debut
ADVERTISEMENT

UPDATE. Colonia românească de la Karabukspor a plecat cu dreptul în noua ediţie de campionat, chiar dacă ar fi putut obţine toate punctele în deplasarea de la Ankara, cu Genclerbirligi. La final a fost 1-1, iar meciul s-a jucat practic în prima jumătate de oră, atunci când au marcat A. Khalili (min. 23) şi, respectiv, M. Yatabare (min. 3). La oaspeţi au jucat încă de la început trei români, Papp, Cristi Tănase şi Torje, doar ultimul fiind înlocuit (min. 87), iar Valerică Găman şi Gicu Grozav au fost rezerve, în timp ce la gazde Cosmin Matei nu a fost nici măcar trecut pe foaia de joc.

Următorul meci de interes pentru microbiştii români va avea loc luni, 14 august, atunci când Marius Şumudică va debuta ca antrenor în campionatul turc, chiar pe terenul lui Galatasaray.

ADVERTISEMENT

*********************************************************************************************

Cu succesul vicecampioanei Istanbul Basaksehir, obţinut vineri seară, pe teren propriu în faţa celor de la Bursaspor, scor 1-0, a plecat la drum noua ediţie a Superlig în Turcia. În echipa vizitatoare, care îl are acum pe bancă pe francezul Paul Le Guen, a jucat toate cele 90 de minute şi internaţionalul român Bogdan Stancu. La Istanbul, care va juca în play-off-ul Ligii Campionilor cu Sevilla, au apărut câteva nume sonore, precum francezul Gael Clichy şi elveţianul Gokhan Inler.

Sâmbătă au loc alte patru partide, în două dintre ele fiind implicate şi echipe care au lot în români. Este vorba de Akhisar Belediye, pentru care tocmai a semnat pe trei ani, zilele trecute Ioan Hora, care a reziliat cu Konyaspor şi de la aceeaşi oră, 20:00, Genclerbirligi – Karabukspor. În lotul gazdelor figurează, în continuare, fostul dinamovist Cosmin Matei, iar Karabuk e colonia românească, rămasă la şase membri, după ce Ionuţ Neagu şi Marius Alexe au reziliat contractele.

ADVERTISEMENT

Karabukspor nu îi mai are în lot pe Neagu şi Alexe

La Karabuk o absenţă importantă se anunţă a fi fundaşul stânga inclusiv al naţionalei României, Iasmin Latovlevic, accidentat într-un meci amical cu puţin timp în urmă. Mai sunt în lot fundaşii Valerică Găman şi Paul Papp, precum şi mijlocaşii Cristi Tănase şi Gabi Torje, iar în atac ultimul venit, Gicu Grozav. Cu siguranţă, o parte dintre ei se vor regăsi pe teren în acest meci. Tot sâmbătă va juca şi Fenerbahce, în deplasare, la Izmir, cu revenita după ani buni Goztepe, dar partida va fi o particularitate, se va disputa fără spectatori, în urma deciziei Comisiei de disciplină a Federaţiei turce.

Duminică, echipa fostului stelist Raul Rusescu, Osmanlîspor, se va deplasa pe terenul altei nou promovate, Malatyaspor, iar liderul Beşiktaş va evolua în faţa propriilor fani în compania lui Antalyaspor. În fine, luni este ziua cea mare a lui Marius Şumudică pe banca lui Kayserispor, cu un debut de foc, la Istanbul, contra lui Galatasaray. Foarte probabil Cristi Săpunaru va fi titular, nu se ştie dacă şi Silviu Lung şi Rick Boldrin. Şi, la fel de probabil, este ca la meci să se afle în tribune actualul selecţioner al Turciei, Mircea Lucescu, el însuşi în perioada 2000-2002 antrenor al Galatei, cu care a câştigat Supercupa Europei şi titlul.

ADVERTISEMENT