Fotbal intern

Karanovic și Caiado, transferați definitiv de FCSB pentru 200.000 de euro. Exclusiv

24.09.2020 | 13:56
Karanovic si Caiado transferati definitiv de FCSB pentru 200000 de euro Exclusiv
Karanovic si Caiado, transferati definitiv de FCSB pentru 200.000 de euro. Exclusiv
ADVERTISEMENT

Atacantul Goran Karanovic și mijlocașul David Caiado au fost transferați definitiv de Gigi Becali, după ce inițial se vorbea despre un împrumut pe șase luni, iar în cazul în care FCSB era eliminată de Slovan Liberec, jucătorii se puteau întoarce la Sibiu.

Anamaria Prodan consideră că este normal ca echipele din România să ajute FCSB, după ce echipa a fost decimată de coronavirus, iar calificarea în grupele Europa League, care poate asigur bugetul pentru restul anului, este în pericol.

ADVERTISEMENT

Astfel, Anamaria Prodan a declarat că transferurile de felul acesta sunt normale: ,,Este firesc. Am văzut multe păreri pro şi contra. Toate cluburuile ar trebui să facă un efort şi să ajute fotbalul românesc. Nu vorbim de duşmănii. Noi, ca manageri, trebuie să gândim aşa. Dacă noi ne bucurăm că ne joacă jucătorii cu echipe mici cu care abia s-a promovat, nu e de ajuns. Orice manager poate pretinde sume mari, dacă jucătorii ajung la nivel înalt”, a explicat impresara jucătorilor.

Cine sunt Goran Karanovic și David Caiado

David Caiado (33 de ani) este un mijlocaș de bandă născut la Luxemburg, dar cu cetățenie portugheză. A venit la Hermannstadt în iulie 2019, de la Gaz Metan, iar în acest sezon a bifat 103 minute în două meciuri. Este cotat la 250.000 de euro și a adunat două selecții pentru naționala sub 20 de ani a Portugaliei.

ADVERTISEMENT

Goran Karanovic (32 de ani) este un atacant sârb, venit la Hermannstadt, de la Sepsi. Are 54 de minute în tricoul sibienilor, în două partide, și nu a reușit niciun gol. Cota lui de piață este de 350.000 de euro conform transfermarkt.com.

Gigi Becali s-a folosit de o chichiță din regulament pentru a putea introduce jucătorii pe lista UEFA: conform unei anexe, FCSB poate folosi jucători care nu sunt înregistrați la UEFA în termenele prevăzute ,,cu condiția ca aceștia să fie înregistrați în mod corespunzător la asociația lor națională și să efectueze un test care să fie negativ în conformitate cu Protocolul UEFA Return to Play”, iar rezultatele testelor trebuie să fie transmise căte UEFA cu maxim 6 ore înainte de meci.

ADVERTISEMENT

Anamaria Prodan: ,,Putem oferi și alți jucători”

Anamaria Prodan a declarat că și alți jucători ai Hermannstadt-ului pot ajunge la echipa lui Gigi Becali, mai ales dacă FSCB se va califica și va avea nevoie de jucători pentru a forța intrarea în grupele Europa League, iar FCSB este din ce în ce mai activă pe piața transferurilor.

Astfel, impresarul a declarat că îi va sări în ajutor lui Gigi Becali de câte ori va avea nevoie: ,,Putem să mai oferim şi alţi jucători. Şi asta aş face-o pentru orice alt club. Toată lumea o să fie mulţumită la nivel financiar. Ştiţi cum reacţioneză Gigi Becali când primeşte ajutor şi ştie să se revanşeze. Se pot întoarce oricând până la finalul perioadei de transfer. Da, pot rămâne, se pot întoarce, depinde de cum se înţeleg ei. Dacă Steaua se califică, e normal ca ei să continue. Nu se ştie în funcţie de ce se poate întâmpla în perioada de transferuri”, a declarat Anamaria Prodan pentru  Telekom Sport.

ADVERTISEMENT

Conducerea clubului Hermannstadt se pare că este foarte fericită după afacerea cu FCSB, deși a primit doar 200.000 de euro în schimbul a doi jucători titulari: ,,Eu am stat de vorbă cu board-ul celor de la Hermannstadt şi chiar sunt fericiţi. Dacă va fi nevoie, mai vin şi alţi jucători. În momentul ăsta, toată lumea trebuie să se gândească că mândria noastră va fi la meciul din Europa League. Dacă CFR şi FCSB merg mai departe, putem ţine capul sus în fotbal. Până la urmă, în Liga 1 e care pe care, nu se pune problema atunci când vor reveni. În momentele astea, cine vorbeşte şi cine face scenarii, nu are minte. Când jucătorii Stelei (n.r. FCSB-ului) cad pe bandă rulantă şi nu ajuţi… Nu există”, a lămurit situația Anamaria Prodan.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Slovan Liberec: 1,87 este cota pentru “ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT