Sport

Karim Adeyemi, ofertat de Chelsea! Jucătorul german a fost aproape să joace pentru România

Karim Adeyemi este omul momentului în Austria. Jucătorul german a pornit în plin sprint noul campionat al Austriei, la RB Salzburg
27.07.2021 | 16:23
Karim Adeyemi ofertat de Chelsea Jucatorul german a fost aproape sa joace pentru Romania
ADVERTISEMENT

Campionul European la U21, Karim Adeyemi, a pornit cu dreptul noul sezon în Austia. Acesta a reușit o „dublă” și un assist pentru Red Bull Salzburg, în meciul de debut cu Sturm Graz, câștigat cu scorul de 3-1.

A refuzat să meargă la Chelsea

Atacantul celor de la Salzburg a dezvăluit că în urmă cu doi ani a fost ofertat de Chelsea, dar a ales să refuze această ofertă. Acesta a refuzat din cauza faptului că vrea să joace cât mai multe minute, pentru a căpăta experiență și pentru a crește în joc.

ADVERTISEMENT

„În primul rând, cel mai important lucru pentru mine este să joc cât mai mult. Toată atenția mea este pe liga din Austria. Sunt fericit la Salzburg și sunt foarte mulțumit de minutele care mi se acordă.

Vreau să joc la un club care oferă tinerilor minute cu regulatitate, care se ocupă de promovarea lor și eu simt că Salzburg pentru mine este locul perfect unde aș putea să mă aflu în momentul de față. Fiecare moment pe teren este prețios.

ADVERTISEMENT

Desigur, Chelsea este un club mare dar nu asta am în plan acum. Momentan vreau să cresc ca jucător, să capăt experință și simt ca la Chelsea nu aș putea să fac asta în prezent” a declarat jucătorul german.

9 goluri pentru RB Salzburg în primul an

Sezonul trecut, primul pentru el la formația din Austria, după ce fusese împrumutat la Liefering timp de doi ani, a fost unul excelent. Acesta a marcat de 9 ori și a contribuit decisiv la alte 11 goluri ale echipei lui. Nici sezonul care tocmai ce a început nu este rău pentru tânărul german, acesta marcând de 2 ori în meciul cu Sturm, meci în care a mai oferit și o pasă de gol.

ADVERTISEMENT

Adeyemi este un jucător foarte modest, care rămâne cu picioarele pe pământ. Acesta a declarat ca nu-i este greu să rămână cu picioarele pe pământ, în ciuda faptului că joacă la cel mai bun club din Austria. Este conștien că încă nu a realizat nimic în cariera sa și că mai are mult de muncă.

Acesta a fost transferat pe suma de 3,85 milioane de euro, iar în prezent este cotat la 10 milioane de euro conform Transfermarket, dar mai mult ca sigur campioana austriei îl va vinde pe o sumă mult mai mare.

ADVERTISEMENT

Mamă româncă, tata nigerian, dar joacă pentru Germania

Federația Română de Fotbal a încercat să-l atragă pe Adeyemi la echipele naționale de juniori. Mama sa este româncă, iar tatăl lui este nigerian. Bineînțeles, tentativa a eșuat, iar Karim Adeyemi joacă acum pentru naționala Germaniei, unde a devenit Campion European la U21.

Atacantul are șase selecții pentru Germania U16, șapte pentru U17 și jocul foarte bun pentru echipa din Austria l-a propulsat direct la tineret. Stefan Kuntz l-a convocat pentru Euro U21 direct în fazele eliminatorii. Acesta a evoluat în sferturi, semifinală și finală.

RB Salzburg, fabrică de talente

Karim Adeyemi nu este primul mare talent descoperit de RB Salzburg. „Fabrica de talente” descoperă, promovează și oferă marilor cluburi din Europa jucători de perspectivă. În 2019, austriecii l-au cumpărat pe Haaland de la Molde, iar mai târziu aveau să îl transfere la Dortmund pe o sumă de 20 de milioane.

În momentul de față, Haaland este unul din cei mai buni atacanți din Bundesliga și nu doar. Acesta a marcat pentru Dortumnd 57 de goluri în 59 de apariții pentru formația germană. Norvegianul este cotat în prezent la 130 milioane de euro.

ADVERTISEMENT