Fotbal international

Karim Adeyemi, viitorul star al fotbalului mondial, dorit de Barcelona! Mama lui este româncă, iar el are steagul țării noastre la profilul de Instagram

05.12.2019 | 18:03
Karim Adeyemi viitorul star al fotbalului mondial dorit de Barcelona Mama lui este romanca iar el are steagul tarii noastre la profilul de Instagram
Karim Adeyemi. Sursă foto: barcablaugranas.com
ADVERTISEMENT

Karim Adeyemi este un tânăr fotbalist născut în Germania la Munchen, al cărui tată este din Nigeria și a cărei mamă este din România. Până acum, Karim a jucat la naționalele de juniori ale nemților și are 3 goluri în 7 partide pentru Germania U17. În ultimul meci din campionat, jucat chiar pe 1 decembrie, Adeyemi a reușit să înscrie un gol pentru echipa sa de club din Austria.

Karim Adeyemi, viitorul star al fotbalului mondial. Mama lui e româncă

Karim Adeyemi este văzut de mulți specialiști ca fiind unul dintre următorii fotbaliștii de top ai fotbalului mondial și a intrat în atenți mai multor cluburi mari din Europa. Adeyemi are la profilul de Instagram steagul României și cel al Nigeriei.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă a jucat pentru toate naționalele de juniori ale Germaniei până la U17, Karim poate alege să evolueze și pentru România sau Nigeria în viitor. Adeyemi este „vânat” de FC Barcelona, iar catalanii îl văd drept următorul Ansu Fati. Patrick Kluivert, directorul Academiei de Fotbal a catalanilor, este un mare fan al lui Adeyemi și vrea să facă tot posibilul să-l aducă.

  • 17 ani a împlinit Karim Adeyemi pe 18 ianuarie
  • 2 goluri în 6 meciuri are Karim Adeyemi pentru naționala Germaniei U16
ADVERTISEMENT
Profilul de Instagram al lui Karim Adeyemi. Sursă foto: instagram
Profilul de Instagram al lui Karim Adeyemi. Sursă foto: instagram

În afară de Barcelona, Adeyemi mai este urmărit de Arsenal, Liverpool și Borussia Dortmund

În afară de interesul Barcelonei pentru Karim Adeyemi, Liverpool, Arsenal și Borussia Dortmund au intrat în cursă pentru a-l aduce pe tânărul atacant. Vicecampioana Germaniei se gândește la Adeyemi ca la un posibil înlocuitor pentru Jadon Sancho, starul Borussiei, care ar putea pleca în iarnă la Manchester City

În prezent, Karim Adeyemi este jucătorul lui Red Bull Salzburg, dar este împrumutat la formația din liga a doua austriacă FC Liefering. În acest sezon, Adeyemi a marcat de 11 ori în 17 partide și are 9 pase decisive.

ADVERTISEMENT
  • 7.500.000 de euro este cota de piață a lui Karim Adeyemi, conform transfermarkt.com
  • 6.771 de urmăritori are Karim Adeyemi pe contul său de Instagram

A fost inclus în top 60 al tinerelor speranțe

Karim Adeyemi a fost inclus în top 60 al tinerelor speranțe, clasament realizat de jurnaliștii englezi de la „The Guardian”.

ADVERTISEMENT

Adeyemy a fost pus pe locul 25 al topului din care mai face parte și românul Cătălin Cârjan, fotbalist legitimat la Arsenal Londra.

Totodată, atacantul care aparține de Red Bull Salzburg poate fi înlocuitorul perfect la echipa sa pentru Erling Haaland, un alt puști minune deținut de campioana Austriei.

Haaland este unul dintre cei mai promițători tineri atacanți din Europa și s-a remarcat în actualul sezon cu 27 de goluri marcate în 20 de meciuri.

  • 30.000.000 de euro este cota de piață a lui erling Haaland, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT
Tags: