Fotbal international

Karim Benzema a devenit al patrulea marcator din istoria Champions League. Video

24.10.2018 | 11:12
Karim Benzema a devenit al patrulea marcator din istoria Champions League

Karim Benzema a marcat un gol în partida Real Madrid – Viktoria Plzen 2-1 și a devenit al patrulea marcator din istoria Champions League. Francezul a ajuns la 57 de goluri marcate în cea mai prestigioasă competiție intercluburi și l-a depășit pe olandezul Ruud van Nistelrooy. Benzema e la 14 goluri în spatele fostului jucător de legendă al Realului, Raul.

Benzema a deschis scorul în minutul 11 al partidei Real Madrid – Viktoria Plzen, din etapa cu numărul 3 din grupele Champions League. Nu a fost o partidă ușoară pentru spanioli, jucătorii antrenați de Julen Lopetegui fiind fluierați de suporteri în prima repriză, după ratarea lui David Limbersky la poarta Realului. Marcelo a făcut 2-0 în minutul 55, iar Patrik Hrosovky a redus din diferență în minutul 79. Fanii nu sunt însă mulțumiți, după ce în etapa precedentă gruparea de pe Santiago Bernabeu a fost învinsă de ȚSKA Moscova cu 1-0.

Karim Benzema a devenit al patrulea marcator din istoria Champions League

Cu golul marcat în partida cu Plzen, Karim Benzema a devenit al patrulea marcator din istoria Champions League, depășindu-l pe Ruud van Nistelrooy. Ronaldo se află pe primul loc în acest top, cu 120 de goluri, fiind urmat în clasament de Lionel Messi, care a marcat 105 goluri. Edin Dzeko este la egalitate cu Messi, după dubla marcată pentru AS Roma în victoria cu 3-0 în meciul cu ȚSKA Moscova.

Clasamentul golgheterilor Champions League în sezonul 2018 – 2019

  1. Dzeko (AS Roma), Messi (FC Barcelona) – 5 goluri
  2. Dybala (Juventus Torino) – 4 goluri
  3. Neymar (Paris Saint-Germain) – 3 goluri
  4. Griezmann (Atletico Madrid), Icardi (Inter Milano), Klonaridis (AEK Atena), Kramaric (Hoffenheim), Krmencik (Viktoria Plzen), Lewandowski (Bayern Munchen), Mazraoui (Ajax Amsterdam), Kylian Mbappe (PSG), Moraes (Şahtior Doneţk), Pjanic (Juventus), Pogba (Manchester United), B. Silva (Manchester City), D. Silva (Manchester City), Tagliafico (Ajax Amsterdam), Under (AS Roma), Vlasic (CSKA Moscova) – 2 goluri

Clasamentul golgheterilor all time în Champions League

  1. Cristiano Ronaldo – 120 de goluri
  2. Lionel Messi – 105 goluri
  3. Raul – 71 de goluri
  4. Karim Benzema – 57 de goluri
  5. Ruud van Nistelrooy – 56 de goluri
  6. Thierry Henry – 50 de goluri
  7. Zlatan Ibrahimovic – 48 de goluri
  8. Andriy Shevchenko – 48 de goluri
  9. Robert Lewandowski – 47 de goluri
  10. Filippo Inzaghi – 46 de goluri